Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lager TV-serie om Lewinsky-saken

USAs tidligere president Bill Clinton hadde et forhold til Monica Lewinsky. Nå kommer en TV-serien om det som skjedde.

Snart er det klart for en ny sesong av «American Crime Story». Det er en amerikansk TV-serie. Den neste sesongen kommer til å handle om Monica Lewinskys forhold til USAs tidligere president Bill Clinton.

Monica Lewinsky skal faktisk produsere serien selv. Det melder flere amerikanske medier.

«American Crime Story» er sendt i to sesonger. Begge har fått mye skryt av anmelderne. Først ut var «The People v. O.J. Simpson». Den handlet om den tidligere fotball-spilleren og skuespilleren O.J. Simpson. Han ble tiltalt for å ha drept sin tidligere kone og hennes venn. Andre sesong av serien har tittelen «The Assassination of Gianni Versace». Den handler om drapet på moteskaperen Gianni Versace.

Tredje sesong heter «Impeachment». Det betyr riksretts-anklage på engelsk. Serien skal ifølge planen få premiere 27. september 2020. Det er to uker før det amerikanske presidentvalget.

«Impeachment» skal handle om en skandale som rystet amerikansk politikk i 1998. Da ble det kjent at president Bill Clinton hadde et seksuelt forhold til Monica Lewinsky. Hun jobbet som praktikant ved Det hvite hus.

Beanie Feldstein har fått rollen som Monica Lewinsky. Hun er for tiden å se i filmen «Booksmart».

Ryan Murphy er hovedprodusent for serien. Allerede i fjor hadde han planer om å lage en sesong om det som skjedde. Men han utsatte planene. Årsaken var at han syntes Monica Lewinsky både burde få være med på som produsent. Han ville også at hun skulle kunne tjene penger på serien. Det skriver nyhetsbyrået TT.