Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Latter, historie og superhelter

Litteraturhuset i Oslo byr på både humor og alvor for store og små denne vinteren. Flere kjente forfattere tar også turen til Oslo.

Du kan møte flere kjente nordiske forfattere på Litteraturhuset i vinter. Blant annet kommer finske Märta Tikkannen og svenske Torgny Lindgren.

25. januar møter journalist Hans Olav Brenner forfatterne Rune Christiansen, Jan Kjærstad og Ingvild Rishøi. De skal snakke om kunsten å skrive.

Forfatter Charles Dickens kunne kunsten å fortelle. I år er det 200 år siden han ble født. Hvis du vil lære mer om den kjente forfatteren, kan du høre Tore Rem fortelle om ham lørdag 4. februar.

Det er også flere kurs på Litteraturhuset. Har du for eksempel lyst til å lære å kjenne igjen forskjellige fugler på sangen? Da kan du gå på fuglesang-kurs 8. februar.

Det er også satt av tid til latter og moro. Noen av Norges beste i teater-sport har flere forestillinger utover vinteren. Det er blant andre Harald Eia og Helen Vikstvedt. Teater-sport er morsomt teater som skuespillerne finner på mens de står på scenen.

Også barna har mye å glede seg til på Litteraturhuset. De kan blant annet få med seg serien «Liv på lørdag». Der kan de få høre om alt fra små superhelter til musikk eller tyver.

Påskekrim er en viktig tradisjon i Norge. Det blir krim også på Litteraturhuset. Denne gangen kan du høre krim-forfatterne Karin Fossum og Johan Theorin snakke om psykologisk krim.

I år begynner Litteraturhuset med noe nytt. Det kalles «Historisk søndag». Det blir foredrag mange søndager. Da kan du lære mer om blant annet norske konger i tidligere tider.

Mange av arrangementene er gratis. Hele programmet finner du på Litteraturhusets nettsider.