Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Law og Malkovich sammen i pave-serie

Jude Law og John Malkovich spiller sammen i pave-serie på TV-kanalen C More.

TV-dramaet er skrevet av italienske Paolo Sorrentino. I første sesongen «The Young Pope» blir den unge amerikaneren Lenny Berlardo valgt til pave. Skuespiller Jude Law er pave Pius XIII.

I sesong 1 havnet Lenny i koma. Sesong to heter «The New Pope». I denne sesongen skal Vatikanet finne en ny pave. Den nye paven spilles av John Malkovich.

Law sier at det var lett å spille rollen i koma.

– Det er den enkleste jobben jeg har hatt. Jeg sovnet til og med noen ganger mens jeg lå der. Det sier han til nyhetsbyrået TT i Italia.

Det var kaldt å spille en pave i koma.

– Vi filmet i et vakkert, gammelt palass i Roma. Der er det ikke varmekilder. Så mellom tagningene pakket de meg inn i tepper. For at jeg ikke skulle ligge og skjelve. Men teppene ble fjernet når vi skulle filme, sier Law.

I en scene har Law kun på seg hvite badebukser. Han går på en strand. På stranden er det bare kvinner i bikini. Law var overrasket over den scenen.

– Først spilte vi inn en scene der jeg kommer opp av havet. Men neste dag sa Paolo Sorrentino: «Du, jeg har en ny idé». Og plutselig forsto jeg hvorfor det vrimlet av damer i bikini på stranden.

Han tenkte på hvordan barna hans ville reagere på scenen.

– Jeg trodde de ville bli flaue av den scenen. Men de syntes faktisk at det er ok. De lo og konkluderte med at det var kult, sier Law.

Law er nysgjerrig på tro og religion. Det har han vært helt siden tenårene. Da han fikk rollen som pave begynte han å lese om katolisismen. Han valgte å konsentrere seg om mannen han spiller og ikke om religionen.

De siste årene har Den katolske kirke fått mye kritikk. Avsløringer om seksuelle overgrep er noe av grunnen.

Jude Law tror ikke at serien er ødeleggende for den katolske kirke.

– Målsettingen vår har ikke vært å føre skam over, eller ydmyke eller dømme. Paolo har gjort mye god research. Og det har blitt verdsatt.

Som pave bruker Law hodeplagg. Katolske kardinaler fra hele verden har tatt kontakt med mannen som lager hodeplaggene i serien. De ønsker seg de samme hodeplaggene. Mannen tjener penger på å lage hodeplagg til kardinalene.

«The New Pope» hadde premiere på C More 26. januar.

Jude Law er kjent fra flere filmer og TV-serier: «The Talented Mr Ripley», «AI», «The Road to Perdition», «Alfie», «The Aviator», «The Holiday», «Sherlock Holmes», «Anna Karenina», «The Grand Budapest Hotel», «Captain Marvel», «The Young Pope».