Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Leo bringer folk sammen

Programleder Leo Ajkic og Stovner bokseklubb får Brobygger-prisen 2019.

Leo Ajkic har brakt folk sammen. Han har utviklet forståelse og respekt for at mennesker er verdt noe. De er verdt like mye. Det har han gjort som programleder for blant annet TV-serien Flukt på NRK, mener juryen for Brobygger-prisen 2019. Derfor får Ajkic og Stovner bokseklubb Brobygger-prisen 2019.

– Han gir ulike mennesker en talerstol om hvor mye vi har til felles. Det gjelder uavhengig av alder og kjønn. Eller hvem du er glad i og hvilken religion du har, mener juryen.

Brobyggerprisen 2019 deles ut i forbindelse med den pakistanske nasjonaldagen.

Stovner bokseklubb har jobbet mot et mål. De har skapt et godt miljø mellom ungdommer med ulik religion og fra ulike kulturer. Bokseklubben er åpen for alle. De jobber aktivt for å få bort det som gjør at det er vanskelig å være med, mener juryen.

Skam-skuespiller Iman Meskini fikk Brobygger-prisen 2018. Kong Harald, statsminister Erna Solberg og skuespiller Angelina Jolie er andre som har fått den.

14.august er Pakistans nasjonaldag. Prisen bestemmes av komiteen for denne dagen. Prisen gis til noen som jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet.

Høyre-politiker Aamir Sheikh fant på prisen. 10. august skal statsminister Erna Solberg gi prisen til vinnerne.

Juryen deler også ut pris til årets norsk-paksitaner. Det er filmregissør og skuespiller Iram Haq. Hun har regissert og skrevet manus til filmen «Hva vil folk si». Den har fått svært god kritikk.

– Vi har lagt merke til Haqs brennende hjerte. Hun vil la jenter med minoritets-bakgrunn selv få bestemme over sitt eget liv og kjærlighet. Få rett til å leve et fritt liv. Uten at de blir undertrykt eller utsatt fra tvang fra familien, skriver juryen i begrunnelsen.

Emneord

kultur