Kultur

Leser inn magi om Harry Potter

Stjerneskuespiller tar lyttere inn i Harry Potters magiske verden.

Trollmannen Harry Potter fortsetter å fasinere nye lesere og lyttere. Nå har også skuespiller Natalie Dormer oppdaget noe nytt med Harry Potter.

Dormer er mest kjent for rollen som Margaery Tyrell i serien «Game of Thrones». Hun har fått i oppdrag å lese inn en ny bok om Harry Potter, skriver NTB.

Boka «Harry Potter: A History of Magic» kommer som lydbok 4. oktober. Den er på engelsk.

Boken handler om magiens historie. Den kalles en reise gjennom Hogwarts studiefag. Hogwart er det engelske navnet på skolen der barn utdannes i magi.

Den nye boka tar for seg magiske dyrs pass og pleie. Der står det også om plantelære til forsvar mot mørkets krefter. Lytterne får også høre om astronomi og spådommer. I fjor kom boka i tekstformat. Den hadde tegninger fra arkivet til det britiske hovedbiblioteket. Det kom i tillegg til illustrasjoner som forfatter J.K. Rowling hadde.

Dormer sier hun har oppdaget noe helt nytt med Harry Potter.

– Jeg har alltid elsket Harry Potter-bøkene. Men så snakket jeg med folk som jobber i British Libray. Jeg fikk høre om de ulike mytene, sagnene og kulturene som skapte verdenen om trollmenn. Da begynte jeg å begripe rikheten og dybden i det J.K. Rowling har skrevet, sier Dormer.

Det satses også på flere ting for Harry Potter-fans. 5. oktober åpner en utstilling om boka. Den er i New York Historical Society, skriver nettstedet Popsugar.

Den første boka om Harry Potter kom i 1997. Den handlet om den foreldreløse gutten Harry. Han går på kostskolen «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom». Bøkene handler om kampen hans mot den onde trollmannen fyrst Voldemort. Voldemort drepte foreldrene til Harry da han var spedbarn. Deter solgt over 450 millioner bøker av de sju bindene, skriver forlaget Cappelen Damm.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå