Kultur

Litt flaue over pris

Spellemann-prisen for årets hit gikk til Ylvis for sangen «The Fox». Ylvis sier at de ble litt flaue.

Lørdag ble årets musikkpriser Spellemann delt ut. Det skjedde i Stavanger konserthus. Det kom ikke som noen stor overraskelse at Spellemann for årets hit gikk til Ylvis for sangen «The Fox». «The Fox» har nå 330 millioner visninger på nettstedet YouTube og sangen har toppet hitlistene i 29 land.

Ylvis er brødrene Bård og Vegard Ylvisåker.

– Dette hadde vi aldri trodd. Vi er stolte, og litt flaue. Dette var ment som tre minutter med humor på norsk TV. Så har den bare begynt å leve sitt eget liv. Det å ende opp her er et stort øyeblikk i våre liv, sa Vegard Ylvisåker, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Bård Ylvisåker mente prisen var litt fortjent også.

– Vi har tross alt vært i bransjen i nesten seks måneder nå. Og noe må man jo forvente, sa han.

Anne Grete Preus fikk årets hederspris, mens Ole Paus ble årets Spellemann.

– Jeg er utrolig lykkelig. Jeg elsker dette landet. Jeg gjør det, sa Ole Paus.

Det var 31. gangen årets Spellemann ble kåret. Bare tre av vinnerne har vært kvinner. Heller ikke i år gikk prisen til en kvinne. Det mener flere er urettferdig. Silje Nergaard vant prisen i 2004.

- Mange flere kvinner hadde fortjent prisen. Hvorfor det er blitt så få er vanskelig for meg å svare på, sa Nergaard til avisa VG før årets utdeling. Hun mener debatten kan få folk til å tenke over det.

Nergaard har flere forslag til hvilke kvinner som burde fått prisen årets Spellemann.

- Kari Bremnes, Susanne Sundfør, Anne Grete Preus, Anita Skorgan, Bertine Zetlitz og Ane Brun er noen eksempler, sier hun.

Anne Grete Preus var glad for hedersprisen.

– Jeg har fått et liv i musikken med mye frihet og magiske øyeblikk. Først og fremst vil jeg takke publikum. Jeg har fortsatt appetitt på å lage nye ting, sa hun på et videoopptak.

Årets nykommer ble Monica Heldal for hennes album «Boy from the North». Hun ble også kåret til årets popsolist.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå