Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lohan må i fengsel

Skuespilleren Lindsay Lohan er dømt til 90 dagers fengsel.

Marsha Revel er dommer i retten i Beverly Hills. Det ligger i Los Angeles i USA. Hun bestemte tirsdag at 24 år gamle Lohan må i fengsel. Årsaken er at Lohan har skulket et kurs for avvenning. Kurset skulle hjelpe henne med å slutte å misbruke alkohol og narkotika. Dermed har Lohan brutt vilkårene for betinget fengsel. Betinget fengsel betyr at du har fått en dom. Men du trenger ikke å sitte i fengsel.

I 2007 ble skuespilleren dømt for fyllekjøring. Og for bruk av det narkotiske stoffet kokain. Hun ble dømt til tre års betinget fengsel. Ett av vilkårene var at hun måtte delta på et avvennings-kurs. I fjor ble prøvetiden forlenget med ett år. Årsaken var at Lohan hadde funnet på unnskyldninger for å slippe unna avvennings-kurset.

Nå må hun i fengsel for å ha skulket kurset. Lohan har skulket 7 ganger i løpet av 27 uker. Soningen i fengsel starter 20. juli.

Lohan gråt bittert da dommen ble lest opp. Tidligere hadde hun med tårer i øynene bedt dommeren om tilgivelse. Hun unnskyldte seg for å ha skulket.
– Jeg ser ikke på dette som noen vits. Det er livet mitt det er snakk om. Det er karrieren min. Det er noe jeg har arbeidet for hele mitt liv, sa Lohan.

Lohan mener hun har gjort som hun skulle.
– Det har bare vart så lenge. Jeg vil ikke at du skal tro at jeg ikke har respekt for deg og dine krav. Og jeg trodde virkelig at jeg gjorde som jeg skulle, sa Lohan til dommer Marsha Revel.

Dommeren sa at Lohan hadde fått streng beskjed om å delta på kursene. Men likevel møtte hun ikke opp.
– Jeg kunne ikke ha vært tydeligere, sa Revel.

Shawn Chapman Holley er Lohans advokat. Hun mener at Lohan har jobbet hardt for å gjøre opp for seg.
– Du ga henne en vekker. Du fikk oppmerksomheten hennes. Hun har det travelt. Men hun har handlet riktig, sa Holley til dommeren.

Danette Meyers er aktor i saken. Det vil si at hun er anklager for staten. Meyers mener at Lohan ikke fortjener flere sjanser.
– Ikke én, men sju ganger lot hun være å følge ordre fra domstolen. Denne domstolen er tydeligvis ikke viktig for henne, sa Meyers.

Lindsay Lohan ble først kjent da hun spilte i filmen «The Parent Trap» (Foreldrefellen). Da var hun 11 år gammel. Hun er også kjent fra filmer som «Freaky Friday» og «Mean Girls». Hennes karriere nådde toppen i 2003 og 2004. Men da begynte den raskt å falle fra hverandre. I dag er hun i gang med en film om pornostjernen Linda Lovelace. Der spiller hun hovedrollen.

De siste årene har avisene skrevet mye om Lohans liv. Hun har flere ganger vært innlagt på avvennings-klinikker. Da hun var 20 år gammel begynte hun å gå på møter med Anonyme alkoholikere (AA).