Kultur

Lot Bond vente i 25 år

25 år gammel sa Monica Bellucci nei til å spille dama til James Bond. 25 år etter ombestemte hun seg. Nå er hun den eldste Bond-dama noensinne.

Bond-filmen «Spectre» har premiere i Norge fredag 30. oktober. I filmen er Bond på jakt etter en forbryter-organisasjon som heter Spectre. Men selv om Bond jakter farlige skurker, har han alltid tid til vakre kvinner.

I «Spectre» er det to av dem. 51 år gamle Monica Bellucci spiller en av kvinnene. Den andre rollen har 30 år gamle Léa Seydoux.

Og Monica Bellucci har altså satt ny rekord. Med sine 51 år er hun den eldste Bond-dama noensinne.

Den italienske skuespilleren fikk tilbud om å spille i en Bond-film da hun var 25 år. Da sa hun nei. Det er hun glad for.

– Å gjøre Bond nå er mye bedre. Jeg er blitt en bedre skuespiller, og engelsken min var så dårlig da, sier Bellucci.

Skuespilleren synes det er flott at voksne kvinner kan spille i filmene.

– Hvis dette kan fremme kvinners sak, er jeg stolt av det. Det ville vært fint om det kunne gjøre det lettere for kvinner å fortelle verden: «Vi er ikke bare en kropp. Vi har også en hjerne og et indre.»

Vi har aldri opplevd en sånn kvinne i en James Bond-film, sier hun om sin rollekarakter Lucia Sciarra:

– Det signaliserer at du kan være attraktiv og feminin selv om du ikke er «perfekt». Det feminine er noe som kommer fra innsida. Det trenger ikke være forbundet med ungdom.

Bellucci mener hennes eget liv er et godt eksempel.

– Holdningene våre må endres. Når vi er 50 år, er vi kvinner fortsatt vakre og sterke. Og bare halvveis i livet. Jeg fikk mitt første barn da jeg var 40 og mitt andre da jeg var 45. Ja, jeg ammet så sent som for fire år siden, så hva er problemet?

Du kan lese mer om James Bond i torsdagens utgave av papiravisa Klar Tale.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå