Kultur

Lover latter

Humor, fjolling og skrål. Det lover både Radioresepsjonen og NRK i høst.

TV-programmet «Radioresepsjonen» er en av NRKs store satsinger denne høsten. Programmet har premiere i oktober. Men det har allerede mange fans. «Radioresepsjonen» har nemlig lenge vært et populært program på radio. I høst skal Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim underholde på TV i stedet. De tre vil ikke si så mye om hvordan de har forberedt seg.
– Den største forskjellen er at vi skal flytte fra et knøttlite radio-studio til et flott og lyst TV-studio. Så nå blir det bilder i tillegg, sier Tore.
– Vi er visst ganske visuelle i oss selv. Vi har fått høre at det holder, sier Steinar.
Bjarte forsikrer at det fortsatt kommer til å bli mye fjolling og tull.

Mange var misfornøyde da «Radioresepsjonen» sluttet på radio.
– Vi ble kalt idioter. Og noen truet med boikott. De skulle få færrest mulig til å se programmet på TV. Slik skulle NRK tvinges til å flytte oss tilbake til radio, sier Bjarte Tjøstheim.
Men nå begynner flere av fansen å bli positive.

«Radioresepsjonen» er blant annet kjent for de faste postene sine. Det er konkurranser, temaer og andre ting som de snakker om hver uke. Flere av disse postene skal bli med til TV. Blant dem er posten «postkasse». Også flere figurer blir med fra radio-programmet. Men det blir også mange nye ting.
– Vi har stor tro på flere nye poster. Blant annet sanger- og låtskriver konkurransen «Vi syr klær til hverandre»-posten. Men også «videokunst»-posten, sier de tre.

Linn Skåber har tatt pause fra TV-programmet «Nytt på nytt». Men folk kan likevel se henne på NRK i høst. Hun er tilbake med serien «Hjerte til hjerte». I forrige sesong lagde Skåber trøbbel i forlaget Gyldendal. Denne gang har hun fått en rolle i skuespillet Maridalsspillet. Problemet er bare at rollen er mindre enn hun trodde. Serien starter 2. september.

Komikerne Harad Eia og Bård Tufte Johansen skal jobbe sammen igjen. Det skjer med programmet «Storbynatt». Der skal de blant annet ha musikk og besøk av kjendiser. Sigrid Bonde Tusvik skal også prøve å få folk til å le i høst. 30-åringen skal nemlig finne seg en kjæreste. «Sigrid søker kjæreste» har seks episoder. I hver episode prøver Bonde Tusvik forskjellige former for dating. Slik skal hun finne drømmemannen.

Også «Maestro» er en nyhet denne høsten. Hver uke skal åtte kjendiser dirigere kringkastings-orkesteret. Mia Hundvin, Petter Schjerven, Christian Borch, Aslak Borgerud, Jenny Jenssen, Johannes Joner, Phung Hang og Hilde Louise Andersen konkurrerer mot hverandre. Hver uke blir den dårligste av dem stemt ut av programmet. Espen Beranek Holm er programleder.
– Jeg er med fordi jeg har hørt at folk som liker klassisk musikk tjener bedre enn folk som driver med hiphop, sier Borgerud. Han er med i rap-gruppa Gatas Parlament.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå