Kultur

Lover ny Star Wars-film i 2015

En ny Star Wars-film får premiere i 2015. Det sier filmselskapet Walt Disney Co. De eier rettighetene til filmene.

En ny Star Wars-film får premiere i 2015. Det lover filmselskapet Walt Disney Co. De har kjøpt rettighetene til filmene, skriver nyhetsbyrået NTB.

Til nå har produksjons-selskapet Lucasfilm hatt rettighetene til de berømte filmene. Tirsdag sa Walt Disney Co at det kjøper Lucasfilm. De betalte 23,3 milliarder kroner.

Nå planlegger Disney å lage flere Star Wars-filmer. «Star Wars 7» vil bli den første av dem.

– Lucasfilm viser den usedvanlige lidenskapen, visjonen og fortellerkunsten til grunnlegger George Lucas, sa Robert Iger. Han er en av sjefene i Disney.

George Lucas er regissøren som har laget Star Wars-filmene. Han startet selv Lucasfilm. Der har han både vært styreleder og toppsjef. Nå mener han det er på tide at nye filmskapere overtar Star Wars' framtid.

– Jeg har alltid trodd at Star Wars kunne leve lenger enn jeg. Jeg mente det var viktig å sørge for overgangen mens jeg levde, sier Lucas.

Nå skal Kathleen Kennedy lede Lucasfilm, fortalte han.

– Da er jeg sikker på at Star Wars vil fortsette å leve og blomstre. Det kommer filmene til å gjøre i mange kommende generasjoner, sa Lucas tirsdag.

Disney vil betale rundt halvparten av pengene i kontanter. I tillegg får Lucas rundt 40 millioner aksjer for filmselskapet.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå