Kultur

Madeleine Stowe fikk sin hevn

54 år gamle Madeleine Stowe var filmstjerne på 1990-tallet. Så ble hun «for gammel». Nå får hun sin hevn med TV-serien «Revenge».

Madeleine Stowe var en gang regnet som en filmstjerne. På 1990-tallet spilte hun i suksess-komedien «Spanerne». Stowe var med i filmen «Short Cuts» som kritikerne roste. Og hun spilte mot store stjerner som Brad Pitt i «Twelve Monkeys» og Daniel Day-Lewis i «Den siste mohikaner».

Men så begynte skuespilleren å få færre roller. Det er slikt som ofte skjer med kvinner i filmbyen Hollywood når de blir litt eldre. I mange år valgte Stowe i stedet å leve et rolig liv på en gård i delstaten Texas i USA sammen med mannen og datteren.

LES OGSÅ: Vi vil se verden gå under

Men nå er hun på topp igjen. Det er takket være TV-serien «Revenge» (hevn). Den startet høsten 2011, og er blitt en stor suksess i flere land.

Her i Norge sendes serien på TV3. De sender andre sesong fra 8. januar. Onsdag kommer første sesong på DVD.

Stowe ble i år nominert til prisen Golden Globe for rollen som Victoria Grayson. Rollefiguren hennes er en veldig rik kvinne som tar lite hensyn. Hun gjør alt for å beskytte familien sin.

– Det føles bra å kunne krysse over til den mørke siden, sier Stowe til nyhetsbyrået NTB.

Hun tror det å spille slem er en drøm for alle skuespillere.

– Du får sjansen til å overraske deg selv. Du får hentet fram ting som du ikke trodde fantes inni deg, sier hun.

LES MER HER: Lager amerikansk TV-serie

«Revenge» handler om Emily Thorne. Hun vil ha hevn over de som fikk faren hennes i fengsel for noe han ikke hadde gjort. Familien Grayson var med på å sende faren hennes i fengsel.

Stowe sier at serien handler om folk som misbruker makten sin.

– Personer som har stor makt, misbruker den ofte. Finanskrisen ble skapt av at rike folk var grådige. Og den gikk ut over vanlige folk. Derfor tror jeg folk liker å se at rikingene skader seg selv og hverandre, sier skuespilleren.

Personen hun spiller er allerede blitt berømt. Publikum både elsker og hater den mektige og vakre Victoria Grayson, slik de gjorde med Alexis i TV-serien «Dynastiet» på 1980-tallet.

LES MER HER: Nå tjener han mest

Nylig kom Stowe på 5. plass i magasinet Peoples kåring av «verdens vakreste mennesker». Det er 54-åringen stolt av.

– Det føles helt flott. Men jeg håper jo at det skyldes mer enn det fysiske, sier Stowe.

Skuespilleren er faktisk også litt norsk. Hun har tatt en prøve av arvestoffet sitt DNA. Det viste at hun har spansk, keltisk og norsk bakgrunn.

– Men jeg har aldri besøkt landet, sier Stowe.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå