Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Maleri solgt - venn er sint

Studenter reddet maleriet av Sylvi Listhaug. En venn av kunstneren er forbannet over salget.

Minst 260.000 kroner. Det skal studenter i Bergen ha fått for maleriet av Sylvi Listhaug. De reddet det fra en husvegg. Da var det overmalt med svart maling. Studentene klarte å fjerne malingen.

Petter Nord er en venn av kunstneren. Han er sint for at maleriet er solgt. Han mener maleriet tilhører alle. Han synes det er spesielt at studentene følte de eide bildet fordi de fjernet malingen.

– Det mener jeg er som å stjele godteri fra barn. Jeg er ganske forbanna, rett og slett, sier Nord til avisa VG. Han er kunstnerisk leder i Kube Bergen.

Kanalen TV 2 sier at kunstverket er solgt til en privat oppkjøper. Studentene vil ikke si noe om saken lenger.

Det er gatekunstneren AFK som har laget bildet. Nord sier AFK besøkte studentene denne uka. Han har tidligere sagt at de kunne selge maleriet. Men han ba dem om å gi penger til et godt formål.

– Han var der for å ta bilder og for å gratulere dem med innsats og restaurering, sier Nord. Han sa også at det ikke var viktig for AFK hva som skjer med bildet.

Bildet forestiller Sylvi Listhaug. Politikeren er med i Fremskrittspartiet. Hun var tidligere justisminister. Listhaug er på bildet hengt opp på et kors. Hun hadde en krans av torner på hodet. Ved beina hennes var det stilt opp mikrofoner. Det stå slagord som «mass surveillance» og «Jemen» bakgrunnen.