Kultur

«Mammon II» vant Emmy

Den norske TV-serien «Mammon II» vant Emmy-prisen for beste internasjonale dramaserie.

«Mammon II» ble den første norske dramaserien til å vinne Emmy-prisen. Prisen ble delt ut i New York i USA natt til tirsdag. TV-serien fikk prisen for beste internasjonale dramaserie.

«Mammon» er skapt av produsenten Vegard Stenberg Eriksen og broren og manusforfatteren Gjermund Stenberg Eriksen. Vegard Stenberg Eriksen jobber for kanalen NRK.

Hovedrollen spilles av Jon Øigarden.

Den andre sesongen handler om en kamp om makt i Norge. Den får senere internasjonale følger etter at en norsk journalist blir drept. Serien vant to Gullruten-priser i 2016.

De andre nominerte seriene var australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit».

– Det er så moro. Det er helt vilt! Det går ikke an. Det sier serieskaper Vegard Stenberg Eriksen til NRK etter å ha vunnet.

– Jeg tenkte: «Nå er det bare å klappe, se normal ut – ikke miste ansikt». Men så kom det med én gang: «Mammon!», sier de to brødrene.

Det er første gang en norsk TV-serie konkurrerer om Emmy i kategorien drama.

Brødrene hadde forberedt en halvt minutt lang takketale i tilfelle de skulle vinne. Det fortalte de på vei inn til prisutdelingen.

– Det har vært vanskelig å plukke ut de navnene. Det må vi innrømme. Men vi har prøvd å få det til på 30 sekunder. Prosjektet har vart i så mange år, sa Gjermund Stenberg Eriksen før prisutdelingen startet.

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut i elleve kategorier. Det er fra beste komedie til beste såpeopera. Den deles ut til programmer produsert og sendt utenfor USA.

Nominasjonene fordelte seg i år på 18 land.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå