Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange gleder seg til mer «Skam»

De som lager TV-serien «Skam» vil ikke si hva som skjer i neste sesong.

«Skam»-fansen kan nesten ikke vente. Hvem bli hovedperson i neste sesong? Blir det Sana, eller blir det Vilde?

Som vanlig vil ikke de som lager serien si så mye. Før nye sesonger holder de på alle hemmelighetene. De vil ikke at publikum skal vite hva som skjer før det skjer i serien. Da får alle som ser på se det samtidig.

Det er veldig mange som gleder seg. Og veldig mange som vil snakke med de som lager serien, og de som spiller i den.

– Veldig mange spør oss. Vi må si nei til intervjuer, og til å være med på ting. Det kan bli litt mye. Men det er fint at så mange er spente på det vi gjør. Vi prøver å bare tenke på serien, sier Marianne Furevold-Boland. Hun er sjefen for de som lager «Skam».

Fansen har mange meninger om det som skjer i serien. Men Furevold-Boland sier de ikke hører på de. De undersøker heller hvordan vanlige ungdommer lever.

– Vi har jobbet i mange år med å lage noe bra for unge. Det er en av årsakene til at «Skam» har blitt så bra og populært.

Serien handler om ting i livet som alle kan kjenne igjen. Også de som er eldre. Men de er mest glad når unge bryr seg om serien.

– Vi blir rørt når vi leser på internett at unge gutter og jenter blir modigere av historien om Isak eller Noora.

De unge skuespillerne har blitt store stjerner.

– Vi synes de klarer seg veldig bra. Selv om veldig mange er opptatt av dem. NRK beskytter dem litt fra oppmerksomheten. Det skal vi fortsette med.

«Skam» har blitt populært i utlandet også. Dansker og andre reiser til Norge. De kjører buss rundt i Oslo for å se stedene de har sett i serien. Den brukes også til å lære forskjellige ting på skoler og universiteter. I USA skal de lage en amerikansk kopi av serien. Den skal handle om amerikansk ungdom.

Emneord

Skam NRK tv kultur skam