Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange vil spille kongebarna

Regissør Erik Poppe leter etter unge skuespillere til å spille kongebarna. Det er i en film med prins Harald, prinsesse Ragnhild og prinsesse Astrid som barn. Over 550 barn vil ha rollene.

Det ble arrangert åpen audition for rollene som prins Harald, prinsesse Ragnhild og prinsesse Astrid som barn. Over 550 barn møtte opp. Audition er en opptaksprøve du må møte opp til hvis du vil ha en rolle i film eller teater. Det blir arrangert for at regissøren skal velg de som passer best til rollen.

Regissør Erik Poppe leter etter unge skuespillere. De skal spille kongebarna i filmen «Kongens nei – Tre døgn i april». Poppe leter etter noen som kan spille Ragnhild, prinsesse Astrid og lille prins Harald. Prins Harald er nå kong Harald i Norge. Barn ble invitert til Øvingshotellet i Oslo onsdag og torsdag.

– Vi har nå filmet over 550 barn. Det er vanskelig å være forberedt på et så stort oppmøte. Barna har vært veldig tålmodige. Det sier Mia Jenssen til nyhetsbyrået NTB. Jenssen er jobber i casting-selskapet Fri Film.

På onsdag ble noen bedt om å komme tilbake på torsdag. Torsdag var de bedre forberedt på at mange ville prøvespille. De hadde fem kameraer på plass for å filme barna.

– Vi leter etter to jenter i alderen 8-12 år til prinsessene. Lille prins Harald trenger vi i to ulike aldre. Vi leter etter to gutter i alderen 4 til 6 år og 8 til 10 år. Alle må snakke østlandsk. De må kunne spille i filmen fra 24. februar til 28. april, sier Finn Gjerdrum til NTB. Gjerdrum er produsent for filmen.

Etterpå skal de gå gjennom opptakene.

Barna behøver ikke å ligne på kongebarna.

Barna må ha fri fra skolen noen dager. De får betalt for jobben.

«Kongens nei – Tre døgn i april» handler om annen verdenskrig. Den handler om de tre første døgnene etter Tysklands invasjon av Norge. Senkingen av skipet Blücher ved Oscarsborg er en del av handlingen. Blücher var et tysk skip. Blücher ble senket natt til 9. april 1940. Blücher sank etter det ble truffet av granater og torpedoer fra norske styrker. Tyske tropper kom til Oslo 9. april. I filmen må Norges konge ta et valg. Valget vil endre hans land for alltid. Filmen er basert på boka av Alf R. Jacobsen. Boka har samme tittel som filmen. Det skriver nettstedet filmweb.

Innspillingen av filmen startet 9. april i fjor. For første gang siden 9. april 1940 ble kanonene på Oscarsborg avfyrt i Drøbaksundet. Det markerte starten på innspillingen av filmen. Det skriver nettsiden klikk.no.

Det er planlagt at filmen skal ha premiere høsten 2016.