Kultur

Marcus og Martinus til topps

Tvillingene Marcus og Martinus ble Årets Spellemann i helgen. Og Astrid S. ble årets nykommer.

Lørdag ble Spellemannsprisene delt ut i Oslo. Tvillingene Marcus & Martinus ble Årets Spellemann. Det er den aller største av prisene. Men de to 14-åringene kunne ikke komme og ta imot prisen. De spilte en konsert i Finland samme kveld. De to guttene var veldig rørte over å få prisen.

– Vi vil takke hele teamet vårt, og fansen vår. De er som en familie for oss. De har hjulpet oss gjennom alt, og de betyr alt for oss. Det sa guttene i sin takketale. Det skriver avisa Aftenposten.

Artisten Astrid S. ble Årets nykommer. Hun fikk også et stipend på 150.000 kroner.

Flere andre musikere fikk også priser på lørdag. Arve Tellefsen fikk Hedersprisen. Han er fiolinist. Tellefsen var der heller ikke da han fikk prisen. Alan Walker fikk prisen for Årets hit. Også han var borte da prisen ble delt ut. Moren og søsteren hans tok i mot prisen for ham.

Bandet Karpe Diem fikk to priser. Årets album ble «Heisann Montebello» og de vant også i kategorien Urban. 26 priser ble gitt til forskjellige artister under Spellemannsprisen. Det ble gitt priser til forskjellige musikktyper som pop, rock, jazz, klassisk og mange andre typer musikk.

Spellemannsprisen ble delt ut første gang i 1973. Den er den mest kjente musikkprisen norske artister kan få.

Les hele lista her over hvem som fikk priser.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå