Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Måtte opp på natta for å sminke seg

Mange ser TV-serien «The Witcher» i julen. Der jakter Henry Cavill på monstre.

Skuespiller Henry Cavill har hengt fra seg Superman-drakten. Han har tatt på seg rollen som monster-jegeren Geralt i TV-serien «The Witcher».

En av regissørene er svenske Charlotte Brändström.

– Det blir et svært spektakulært show – med sterke følelser, sier hun. Brändström snakker om TV-serien som mange har sett nå i julen.

Brändström vokste opp i Göteborg i Sverige. Nyhetsbyrået TT snakker med henne på telefon. Hun er hjemme i Paris i Frankrike.

– Henry Cavill var utrolig profesjonell. Han måtte faktisk stå opp halv fire om morgenen. Det var for å få på plass all sminken. Han var også lett å prate med. Han ville absolutt gjøre alle stuntene selv, sier regissøren.

Første sesong av «The Witcher» har åtte episoder. De er laget etter romanene til polske Andrzej Sapkowski. Mange kjenner også historien gjennom spill.

Strømme-tjenesten Netflix vil satse på en sesong to.

Hovedpersonen er Geralt av Rivia. Han er en monster-jeger som lever et ensomt liv. Han prøver å finne sin plass i en mørk verden.

Mange forventer mye av «The Witcher». Folk har både lest bøkene og spilt spillene.

– Det er sikkert folk som ikke liker valgene våre så godt. Vi har alle ulik smak. Men du kan ikke tenke så mye på forventningene. Du tenker bare på å gjøre jobben så godt som mulig, sier regissøren.

Folk kunne strømme «The Witcher» fra 20. desember.