Kultur

McCartney klar for Norge

Legenden Paul McCartney avsluttet Roskilde-festivalen i Danmark i helgen. Tirsdag står Norge for tur.

En vellykket Roskilde-festival i Danmark ble avsluttet med legenden Paul McCartney. Norske Maria var den heldige som fikk komme opp på scenen.

Maria holdt opp en plakat. Der sto det at hun ville tatovere signaturen hans om han skrev den på henne.

– Vet mamma om dette, spurte han.

– Ja, svarte Maria. Dermed skrev Paul McCartney navnet sitt på armen til Maria. Trolig forsøkte den fornuftige 73-åringen å gjøre signaturen så liten som mulig med sprittusjen.

McCartney er på sin Under Out There-turné. Under turneen har han spilt låter fra hele karrieren som soloartist. Han har også spilt låter fra tiden med Wings og Beatles. Og selvfølgelig fra det nyeste albumet «New».

Konserten på Roskilde-festivalen i Danmark åpnet med «Magical Mystery Tour».

Det hele ble avsluttet med de siste sporene fra albumet «Abbey Road», «Golden Slumbers», «Carry That Weight» og « The End». «Abbey Road» var den siste platen The Beatles spilte inn.

Underveis var det allsang til Beatles-klassikere. Det ble flamme-eksplosjoner på scenen og fyrverkeri. Stemningen blant publikum på Roskilde var magisk. Alt falt på plass med et begeistret publikum, en artist som ga og tropevarme.

I kveld (tirsdag) er Paul McCartney tilbake i Norge. Det er første gang på over ti år. Han har lovet å spille låter som han aldri før har framført her.

– Vi håper dere vil få det like moro som vi har hatt underveis på denne turneen. Det har Paul McCartney sagt før besøket.

Med på scenen er Paul Wickens på tangenter, Brian Ray på bass og gitar, Rusty Anderson på gitar og Abe Laboriel Jr på trommer. Dette er musikere Paul McCartney har jobbet med i over ti år. Det er lenger enn den tiden Beatles spilte inn plater.

LES MER HER: McCartney lærer seg svensk

LES MER HER: 50 år med The Beatles

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå