Kultur

Mer drama fra gamle dager

Det blir mer TV fra mannen som laget serien «Downton Abbey». Han skal lage en serie om USAs overklasse på 1800-tallet.

63 år gamle Julian Fellowes er mannen som laget serien «Downton Abbey». Serien handler om en rik familie og tjenerne på et britisk gods tidlig på 1900-tallet. Den har blitt en stor suksess over hele verden.

Nå skal Fellowes skrive en ny serie. Og denne gangen skal briten jobbe med amerikanere.

Serien skal hete «The Gilded Age» («Den gylne tiden»). Det er den store, nasjonale kanalen NBC som skal lage den. Serien skal handle om overklassen i New York i USA på 1800-tallet.

– Det var en livlig tid. En tid da penger betydde alt. Mange kom seg opp og fram, og mange falt med et brak. De levde veldig stort og flott, og de var brutale rivaler, sier Fellowes til den britiske nettavisa bbc.co.uk.

Med andre ord ser det ut som om Fellowes planlegger mye dramatikk.

Men serien er ennå bare under planlegging. Det er ikke kjent når den skal sendes, og heller ikke hvem som skal spille i den.

LES MER HER: Vi blir aldri lei av «Musefellen»

Julian Fellowes har også skrevet filmer som «Gosford Park» og «The Young Victoria». Han har dessuten jobbet en del som skuespiller. Blant annet var han med i serien «Kar for sin kilt» som gikk på kanalen NRK for noen år siden.

«Downton Abbey» avsluttet nylig sin tredje sesong. En to timer lang spesial-episode sendes 2. juledag på NRK. Deretter må vi vente til høsten 2013 på fjerde sesong.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå