Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mercury blir Angry Bird

Onsdag ville artisten Freddy Mercury i Queen fylt 66 år. Nå hedres han som en gul, sinna fugl av skaperne av spillet Angry Birds.

Artisten Freddy Mercury sang i gruppa Queen. Han døde i 1991. Onsdag ville han fylt 66 år. Artisten æres av de som har skapt spillet med sinte fugler, Angry Birds. De har tegnet Mercury som en gul sinnafugl.

I en video vises den gule fuglen med krone, bart og hvit singlet. Til Queen-låten «Bicycle Race» sitter fuglen i en sprettert på en sykkel, mens de andre fuglene tråkker i vei.

I spillet brukes de sinte fuglene til å ødelegge en ting som er bygget opp. Fuglene skytes med en stor sprettert.

De finske spill-produsentene har en tanke bak det nye stuntet. De håper folk vil gi til aksjonen Freddie for a Day. De samler inn penger til blant annet forskning på aids. Mercury døde av denne sykdommen.

Queen-medlemmene Brian May og Roger Taylor er med på arrangementet Freddie for a Day. Det skjer i London i England. Der kler folk seg ut som Freddie Mercury. Noen setter på bart. Andre tar fullt sett med sceneklær. Så samler de inn penger til stiftelsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.