Kultur

Mercury blir Angry Bird

Onsdag ville artisten Freddy Mercury i Queen fylt 66 år. Nå hedres han som en gul, sinna fugl av skaperne av spillet Angry Birds.

Artisten Freddy Mercury sang i gruppa Queen. Han døde i 1991. Onsdag ville han fylt 66 år. Artisten æres av de som har skapt spillet med sinte fugler, Angry Birds. De har tegnet Mercury som en gul sinnafugl.

I en video vises den gule fuglen med krone, bart og hvit singlet. Til Queen-låten «Bicycle Race» sitter fuglen i en sprettert på en sykkel, mens de andre fuglene tråkker i vei.

I spillet brukes de sinte fuglene til å ødelegge en ting som er bygget opp. Fuglene skytes med en stor sprettert.

De finske spill-produsentene har en tanke bak det nye stuntet. De håper folk vil gi til aksjonen Freddie for a Day. De samler inn penger til blant annet forskning på aids. Mercury døde av denne sykdommen.

Queen-medlemmene Brian May og Roger Taylor er med på arrangementet Freddie for a Day. Det skjer i London i England. Der kler folk seg ut som Freddie Mercury. Noen setter på bart. Andre tar fullt sett med sceneklær. Så samler de inn penger til stiftelsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå