Kultur

Mette-Marit og Norge er æresgjester på kunsmesse

Mette-Marit besøker en ny kunstmesse i Frankrike. Norge er æres-landet på messen.

En helt ny messe for kunst-håndverk og design åpnet i Paris i Frankrike torsdag. Den heter «Révélations. Fine craft and creation fair».

Messen varer i fem dager. Under messen er det er utstillinger fra hele verden. Men Norge er invitert som æres-land i år. Det betyr at Norge får mest plass og oppmerksomhet på messen.

– Som hovedland får Norge en 100 kvadratmeter stor plass midt i utstillings-området. Det er i bygningen Grand Palais. Det er et av de flotteste stedene å ha utstillinger i Paris, sier Rune Bjåstad. Han er minister-råd for kultur og kommunikasjon i Frankrike. Det betyr at han jobber med å vise fram norsk kultur.

LES MER HER: Munch fra Paris til Frankfurt

Kronprinsesse Mette-Marit er med på messen. Hun åpner den norske delen av utstillingen.

– Hun viser en virkelig interesse. Vi er glad for at hun valgte å bli med. Det betyr ikke minst mer oppmerksomhet, sier Trude Gomnæs Ugelstad. Hun er direktør i Norwegian Crafts. De jobber i utlandet for organiasasjonen Norske Kunst-håndverkere.

De norske kongelige er svært flinke til å snakke om norsk kunst og design, mener hun.

– Flere av våre nordiske kolleger sier at de misunner oss kongehuset vårt. Våre kongelige engasjerer seg i kunst og kultur, sier Ugelstad.

LES MER HER: Stiller ut kunst

Utstillingen i Paris har fått støtte fra Utenriks-departementet og den norske ambassaden.

– Dette er viktig å satse på. Det gir oppmerksomhet til norske kunstnere i Frankrike, særlig kunst-håndverk og design, sier ministerråd Bjåstad.

Ugelstad sier at norsk design blir stadig mer populært. Hun håper at messen i Paris vil bidra enda mer til det.

– Vi håper å nå mange, og å inspirere, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå