Kultur
Bilde 1 av 9

Michael Jacksons mange ansikter

Kongen av pop fascinerte verden – også kjente kunstnere som Andy Warhol. En ny utstilling viser ulike portretter av Michael Jackson.

Michael Jackson døde i 2009. Han var mest kjent for musikken og dansen sin. Det er mindre kjent at han var populær blant kunstnere. Nå vises en ny utstilling med mange portretter av Jackson.

BIa i bildene over for å se flere portretter.

– Utrolig mange ulike kunstnere var fascinert av Michael Jackson, sier Nicholas Cullinan til kanalen CNN. Cullinan er direktør for Det nasjonale portrett-galleriet i London i Storbritannia. Det er de som viser utstillingen til 21. oktober 2018. Den har fått navnet «Michael Jackson: On the Wall».

Den kjente kunstneren Andy Warhol laget portretter av mange kjendiser. I 1984 laget han portretter av Jackson. De har fått et eget rom på utstillingen.

Et annet bilde viser Jackson som en hærfører til hest. Det er en slags kopi av et majestetisk bilde av maleren Rubens, skriver kanalen BBC. Jackson bestilte bildet like før sin død, men fikk aldri se det.

Coveret til plata «Dangerous» fra 1991 er også med. Det ble laget av den amerikanske kunstneren Mark Ryden.

Men alt er ikke bare positivt. Kunstneren Jordan Wolfson har laget et spesielt kunstverk. Der vises bare øynene til Jackson. Alt annet er hvitt. Øynene kommer fra en video der Jackson nektet for overgrep mot barn.

– Det viktige i utstillingen er å se at en person kan bety ulike ting for ulike mennesker. Det er spennende å innse at min idé av Michael Jackson kan være veldig ulik en annen sin idé om ham, sier Cullinan til CNN.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå