Kultur

Michelin-stjerner til tre norske restauranter

Restauranten Maaemo i Oslo beholder sine to Michelin-stjerner. Statholdergaarden og Bagatelle fikk også en stjerne hver.

STJERNE:
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble årets Michelin-stjerner delt ut. De gis til restauranter som er spesielt gode. Stjernene deles ut av restaurant-guiden Michelin. Tre restauranter i Oslo fikk Michelin-stjerner i år.

Restauranten Maaemo i Oslo fikk to stjerner i fjor. De var den andre restauranten etter Bagatelle til å få to stjerner i Norge. Maaemo fikk beholde begge stjernene sine i år også.

Statholdergaarden og Bagatelle i Oslo fikk én stjerne hver. Det fikk de også i fjor.

I tillegg fikk tre restauranter tittelen «Bib Gourmand«. Det betyr at de tilbyr god mat til greie priser. De tre var Lille B, Restaurant Eik og Oro Bar & Grill. Alle ligger i Oslo.

LES MER HER: Dansk restaurant fortsatt verdens beste

Michelin er en kjent guide for restauranter og hoteller. Michelin-guiden bestemmer hvert år hvilke restauranter i verden som er spesielt gode. Da får de en eller flere stjerner. En Michelin-stjerne regnes som den flotteste anbefalingen en restaurant kan få. Systemet ble funnet opp av brødrene André og Édouard Michelin på 1930-tallet.

Det er mulig å få totalt tre Michelin-stjerner. I år fikk 88 restauranter i Europa to stjerner, som Maaemo. Bare 15 spisesteder fikk tre Michelin-stjerner. Alle disse hadde tre fra før.