Kultur

Minnes Michael

Det er ett år siden Kongen av pop døde. Det var bare uker før han skulle gjøre comeback.

I året som har gått har den dårlige økonomien snudd. Michael Jackson har tjent 6,5 milliarder kroner etter sin død. Det skriver musikkbladet Billboard.

25. juni er det ett år siden han døde. Dødsårsaken var hjertestans. Han hadde fått i seg mer medisiner enn kroppen tålte. Jackson ble 50 år gammel.

Verden stoppet opp da nyheten kom. Twitter og Wikipedia krasjet av overbelastning. Googles ansvarlige trodde en stund at søkemotoren var utsatt for hackere. Alt fordi så mange mennesker brukte nettstedene samtidig. Alle ville finne ut hva som egentlig hadde skjedd.

Verden sørget over tapet av popkongen. Salget av platene hans økte. Musikken hans ble spilt, hyllet og kjøpt som aldri før. Mange beholdt også billettene de hadde sikret seg til konsertene han skulle spilt. Det var et siste minne.

Michael Jackson var den artisten som solgte mest i USA i fjor. Det ble solgt 31 millioner Jackson-plater i hele verden. Det skriver det svenske nyhetsbyrået TT Spektra.

Det er planer om å slippe ti nye plater med musikken hans. Det er både gamle hiter og musikk som ikke er utgitt tidligere. Dessuten skal det også være planer om en forestilling i byen Las Vegas. Et TV-spill og en musikal. Alle basert på Jacksons musikk, ifølge nettstedet wikipedia.

Jacksons familie og venner skal samle seg for en privat minneseremoni. Den skal være ved Forest Lawn Memorial Park. Det er i Los Angeles i USA.

25. juni hyller flere kjente artister Michael Jackson. Christina Aguilera, Smokey Robinson, LL Cool J, Marc Anthony og James Morrison er med. Det er under en konsert som sendes live på TV-kanalen CBS. TV-kanalen NBC viser et intervju med Jacksons mor den 25. juni. Det er i programmet «Dateline». Musikk-kanalen MTV hyller ikonet hele uken.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå