Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mister 1 million kroner

Den norske filmfestivalen i Haugesund får 1 million kroner mindre i støtte.

Det blir mindre penger til Den norske filmfestivalen. Festivalen har vært arrangert siden 1973. Først i ti norske byer, så i Haugesund fra 1987.

Festivalen mister nå 1 million kroner i støtte fra staten. De får nå 1,6 millioner. Ikke 2,6 millioner, som før. Det fikk de vite på tirsdag, skriver nyhetsbyrået NTB. Støtten har de fått fra Norsk filminstitutt (NFI)

Tonje Hardersen er direktør for festivalen. Hun forstår ikke hvorfor de får mindre.

– Regjeringa lovet å satse mer på film. Da kan vi ikke forstå at de kutter støtten til oss. Vi er en helt unik festival i Norge, sier hun til NTB.

25 norske filmfestivaler får til sammen 17,6 millioner kroner fra NFI. Pengene skal bidra til å gjøre det enklere og bedre for publikum å se film. Det skriver NFI i en pressemelding tirsdag.

– Vi ønsker utvikling av festivalene. Vi vil også at filmkulturen skal være i forskjellige deler av landet, Nina Refseth i NFI.

Den norske filmfestivalen i Haugesund ønsker å fremme filmkunsten. De mener de er best til å samle filmbransjen.

– Ingen andre festivaler i Norge samler så mange internasjonale deltakere. Og ingen fremmer norsk film bedre, sier styreleder Guttorm Petterson. Filmfestivalen har hatt en svært positiv utvikling de to siste årene, mener han.

Direktør Hardersen vet ikke hva de skal gjøre, nå som de har mindre penger.

– Vi må nå vurdere hva som skjer framover, sier hun.