Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Moods of Norway er konkurs

Klesmerket Moods of Norway må stenge. 200 ansatte mister jobben.

Det norske klesmerket Moods of Norway må stenge etter 14 år. De slet økonomisk de siste årene, og er nå konkurs. Selskapets bank, Sparebanken Sogn og Fjordane, sa stopp. De ville ikke låne mer penger til Moods of Norway. Det skriver avisa Dagens Næringsliv.

Konkursen fører til at 200 ansatte mister jobbene sine. Alle 18 butikker i landet holdes stengt torsdag.

Det sa bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til avisa Aftenbladet onsdag.

– Nå må vi finne ut hva vi skal gjøre med verdiene i selskapet, sa Nordstrand Løvik.

Han sa at det ikke er bestemt om varene skal selges ut fra butikkene. Eller om hele varelageret selges, eller om innmaten skal selges. En annen mulighet er at noen kan overta kleskjeden. Selskapets 200 ansatte fikk vite om konkursen onsdag ettermiddag. Det gjelder ansatte i Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS.

Simen Staalnacke startet Moods of Norway i 2003. Det gjorde han sammen med Stefan Dahlquist og Peder Kristian Børresen. Han sier at 11 av de 14 årene har vært et norsk gründer-eventyr.

Siden 2014 har selskapet tapt 76 millioner kroner. Da er ikke det som er tapt i 2017 regnet med, skriver Finansavisen.

Varner-gruppen overtok i fjor en firedel av Moods of Norway. Varner vil ikke si om de vurderer å redde selskapet, skriver Finansavisen.

– Nå er det opp til bostyrer hva som skjer med vårt elskede Moods. Vi vet ikke helt hva som skjer. Det er uvisst. Men vi håper det er en fremtid for Moods of Norway, sier Staalnacke.

Jorun Aartun er motejournalist i Dagens Næringsliv og forfatter. Hun synes konkursen er synd for norsk klesbransje. Hun forklarer konkursen slik:

– Selskapet tapte mye penger etter den internasjonale satsingen, særlig i USA. De klarte ikke å ha kontroll på utgiftene mens de vokste. De har heller ikke klart å gjøre organisasjonen god nok til å konkurrere mot andre, forklarer Aartun til kanalen NRK.

Signy Fardal er redaktør i motebladet Elle. Hun synes konkursen er trist.

– Jeg synes kolleksjonene deres har blitt bedre og bedre. De har våget og de har satset. Og den som intet våger, intet vinner. Jeg har stor respekt for dem, sier Fardal.