Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Motbydelig

Alle ungdomspartiene utenom Frp er imot russelåtene.

Russen har fått kritikk for å spille låter som er kvinnefiendtlige. Jenter kalles horer og er bare viktige for tilfeldig sex.

Lederne i ungdomspartiene er enige i kritikken, skriver Nrk.no.

– Kvinnesynet i tekstene er langt unna den standarden vi bør forvente i 2015, sier Emil André Erstad, som leder Kristelig folkepartis ungdom.

– Jeg synes det rett og slett er en motbydelig låt, sier han om en av sangene.

Politikere skal ikke forsøke å styre hva russen hører på, uansett om det er provoserende. Det mener Fremskrittspartiets ungdomsparti FPU.

– Politikerne bør ikke blande seg inn i alt som skjer. Det er opp til russen å bestemme hva slags sanger de vil lage, sier FPU-leder Atle Simonsen.

Linn-Elise Øhn Mehlen i Rød ungdom mener tekstene kan bidra til en kultur med voldtekt. Tekstene visker ut grensene for hva det er greit å gjøre, tror hun.

Heller ikke lederne i Unge Høyre eller Unge Venstre liker sangene. Kristian Tonning Riise i Unge Høyre sier at ikke alle synes dette er greit. Tord Hustveit i Unge Venstre synes sangene viser mangel på folkeskikk.

Produsenten av russelåtene er Andreas Haukeland. Men han har ikke skrevet tekstene, sier han til TV2.no. Tekstforfatterne vil være anonyme, sier han.

– Låtene er ment som humor og satire. Det er respektløst å sammenligne en barnslig russelåt med voldtekt, mener Haukeland.

LES MER HER: – Russen bør vaksinere seg