Kultur

Mye lyd på Lalehs nye plate

– Skal det være 26 strykere på en låt, så skal det være 26 strykere, sier artisten Laleh.

Den svenske artisten Laleh gir snart ut sitt femte album «Colors». Her tør hun å gå enda lenger enn hun har gjort før.

– Jeg tør å gjøre mer for at en låt skal bli slik jeg ønsker. Skal det være 26 strykere på en låt, så skal det være 26 strykere. Før våget jeg kanskje ikke å tenke så langt, og nøyde meg med mindre, sier artisten.

Laleh Pourkarim ble født i Iran. Familien flyttet til Sverige da hun var ett år. I Sverige har hun vært kjent i flere år. Men i 2011 var hun med på programmet «Så mye bedre» på svensk TV 4. Det er det samme som «Hver gang vi møtes» på den norske kanalen TV 2. Her synger artister hverandres sanger.

31-åringen ble enda mer kjent etter å ha vært med i TV-programmet. Og i 2012 ga hun ut plata «Sjung». Hun solgte 70.000 plater. Sangen «Some Die Young» ble spesielt populær. Den ble også veldig kjent i Norge.

LES MER HER: Sang, klappet og gråt

Laleh har jobbet lenge med den nye plata.

– Mange av låtene skrev jeg allerede da forrige plate kom. Jeg har hatt dem ganske lenge, og så orket jeg ikke vente lenger. Jeg synes de er så bra, sier Laleh.

Hun jobber mye med innspillingene sine selv. Dermed har hun stor frihet i valgene som tas under en innspilling. Etter hvert som hun er blitt mer kjent, kan hun også gjøre mer.

– Jeg har fått mer penger og kan gjøre som jeg vil. Det er en stor frihet. Jeg kan ta inn et orkester om jeg vil det, sier hun.

Nettopp det har hun gjort på den nye plata. Her er det mye og sterk lyd.

Sangene på den nye plata er også litt undrende. Laleh skriver om store spørsmål i livet.

– På singelen «Colors» undrer jeg på hva som er meningen med alt. Men dessverre gir jeg ingen svar i låtene. Det er alltid spørsmål, sier Laleh.

Hun forteller at hun har hørt mye på artisten Cat Stevens. Han er også en person som undrer seg mye og søker svar.

Singelen «Colors» er allerede i salg. 16. oktober kommer albumet med samme tittel.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå