Kultur

Nå blir det film-spenning

Natt til mandag blir det spennende. Norske Morten Tyldums film kan vinne flere Oscar-priser.

Oscar-utdelingen i USA er årets høydepunkt innen film. I år kjemper regissør Morten Tyldum fra Norge om de viktige Oscar-prisene. Filmen hans «The Imitation Game» er nominert i åtte kategorier.

Den kan få Oscar-pris for beste film, beste regi, best tilrettelagte manus og beste produksjonsdesign. I tillegg kan den vinne pris for beste mannlige hovedrolle, beste kvinnelige birolle, beste filmredigering og beste originalmusikk.

«The Imitation Game» har store skuespillere som Keira Knightley og Benedict Cumberbath. Filmen handler om vitenskapsmannen Alan Turing. Han klarte å tolke hemmelige koder brukt av Tyskland under andre verdenskrig. Dette gjorde at krigen sluttet tidligere. Mange tusen liv ble spart.

Filmen var også nominert til fem Golden Globe-priser og ni British Academy Film Awards (BAFTA). Den vant ikke. Mange er derfor spente på om det blir norsk seier på Oscar-utdelingen.

De store favorittene i år er filmene «Birdman» og «Boyhood». Tyldums film får hard konkurranse.

Nyhetsbyrået NTB har snakket med folk utenfor Dolby-teateret i Hollywood. De tror ikke Morten Tyldum kommer til å vinne.

– Jeg tror filmen «American Sniper» vinner beste film-prisen, sier Rob Anderson fra Canada til NTB.

Det tror også Alex McCrystal fra delstaten Orlando.

– Det er en super film om en nasjonal helt, sier McCrystal. Den kjente regissøren og skuespilleren Clint Eastwood har laget filmen.

Rodrigo Xavier fra Brasil tror komedien «Birdman» vinner. Filmen «Boyhood» er også en bra vinner, mener han.

Morten Tyldum sa tidligere til nyhetsbyrået NTB at han ikke blir skuffet om filmen hans ikke vinner.

– Vi har kommet langt med denne vesle filmen, sa han.

LES MER HER: Nominert til Oscar

LES MER HER: Ingen norsk Golden Globe

Siste utgave

På forsiden nå