Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå får barna snakke

Forfatter Unni Lindell kommer med to bøker i høst. Den ene er en krimbok og den andre en bok med sitat fra barn.

Unni Lindell er opprinnelig journalist. Hun sier hun liker den litt korte formen. Og kort er det i hvert fall i sitatene fra barnemunn. Boka heter «Den store barnesitatboka». Selv tror Lindell begge bøkene passer godt i høst.

– Jeg tror det. Det er mange som har dårlig tid. Sånn sett passer begge bøkene fordi de er underholdende og lette. Det sier forfatteren til nyhetsbyrået NTB.

Lindell har intervjuet barn i alderen seks til ni år ulike skoler. Hun sier historiene først og fremst er morsomme. Men mye av det ungene sier er også til ettertanke.

Som for eksempel det Tobias på sju år svarte. Han ble intervjuet om natur og miljø: «Verden er det største stedet på jorda!»

Eller det Alexander på åtte år sa om skole og utdanning: «De som har lav lønn, er de som skriker lavest».

Boka med barnesitat blir gitt ut på forlaget Vigmostad Bjørke. Boka er den trettende i serien og er på nesten 300 sider. Derfor har den fått navnet «Den store barnesitatboka».

– Er dette siste i rekken, nå når du utgir den store?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg liker å intervjue barn. Barn speiler verden nedenfra. Derfor blir det morsomt, men de tar også opp alvorlige ting, sier Lindell.

Lindell blir kalt krimdronningen. Hun gir også ut krim i høst. Boka «Min mor har en saks i ryggen» er ute på Aschehoug forlag. Undertittelen er «Krimnoveller for travle lesere».

– Jeg har fått spørsmål fra lesere som ønsker seg kortere krim. Det er fordi de har så dårlig tid. Det passer meg veldig bra. Jeg er veldig glad i å skrive noveller og det var også noveller jeg begynte å skrive, sier Lindell.

– Du er også opptatt av barn i krim-novellene?

– Ja, jeg har selv vært barn en gang. Og jeg er glad for at jeg nå er voksen. Alle sier det er så fint å være barn. Men jeg tenker det er bedre å være voksen. Da kan du bestemme selv, sier forfatteren.

Og Lindell bestemmer selv. Hun har for eksempel bestemt at hun kommer med en ny krimserie neste år. Da feirer hun at hun har vært forfatter i 30 år.

– Da kommer med en helt ny krimserie. Jeg fikk akkurat vite at jeg har solgt for en halv milliard kroner som forfatter. Det ble jeg overrasket over, men jeg er også stolt. Så neste år er jeg i gang med ny serie, sier Unni Lindell og smiler godt.

LES OGSÅ: – Han var den største
LES OGSÅ:
Skriver verdens første stavkirke-krim