Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå kommer den tredje boken om Tirsdagsdamene

Forfatter Monika Peetz har toppet internasjonale bestselgerlister med bøkene om Tirsdagsdamene. Nå kommer den tredje boka.

Den 50 år gamle forfatteren Monika Peetz fra Tyskland har skrevet de to populære bøkene om Tirsdagsdamene. Nå kommer bok nummer tre, skriver nyhetsbyrået NTB. Den tredje boken heter «Tirsdagsdamene – mellom ugress og roser». Den kommer i norske butikker snart.

«Tirsdagsdamene – reisen til Lourdes» gikk rett inn på bestselgerlistene i Norge da den kom ut i 2011. Sammen med pocket-utgaven lå den på listene i hele 78 uker.

LES OGSÅ HER: Populær Nesbø i USA

Peetz dro til Fredrikstad for å feire sin tredje bok på norsk. Her har en bokhandel gjort rekord i salg av bøkene hennes. Ingen annen butikk har alene solgt mer av Peetz' bøker.

– Bokhandelen har solgt mellom 3– og 4.000 bøker, så det er litt av et eventyr, sier forfatteren til NTB.

Hun tror noe av hemmeligheten bak boksuksessen er at hun skriver om jenter alle kan kjenne seg igjen i. Og så sier hun med bøkene at vennskap kanskje er det viktigste av alt.

– Det er viktig å ha sin egen gruppe venner i dagens vestlige samfunn. Du kan skifte mann og jobb, og flytte langt vekk fra både familie og røtter. Men gode venninner følger deg gjennom livet, sier hun til NTB.

I den nye boken er en av damene blitt lei av byen. Hun vil prøve lykken på landsbygda og leve økologisk. Men så viser det seg at huset ikke er så enkelt å gjøre om til et mareritt som hun drømmer om.

– Da kan jeg røpe at venninnene hjelper til, sier Peetz.

LES OGSÅ HER: Slektsforskning ble roman

I Tyskland har Peetz har solgt omtrent 1 million bøker. Der er bøkene og filmatiseringene like store som TV-seriene «Sex og singelliv» og «Frustrerte fruer».

– Jeg elsker begge seriene, så du kan sammenligne bøkene mine med dem, sier forfatteren til NTB.

Hun er klar over at noen kanskje synes hun gjør litt narr av de fem damene i bøkene. En av dem er karrierekvinne, en annen er husmor og en tredje er gal etter menn.

– Du flirer godt når du kjenner igjen en spesiell type. Ærlig talt har vi vel alle trekk av dem alle sammen, sier Peetz.

Forfatteren får brev og mail fra folk som gjerne vil ha gode råd fra henne.

– Jeg føler meg som den rene Klara Klok iblant. Men jeg har egentlig bare et eneste godt råd mot depresjon: Kom deg ut og gjør noe! Puss opp huset, gå på pilegrimsferd eller reis på tur med venninner. Det er det eneste rådet jeg har, sier Peetz til NTB.