Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå skal grana tennes

Det er første søndag i advent. Her er noe av det som skjer.

Mange steder starter jula i dag (søndag). Det er første søndag i advent.

Julegrana på Universitetsplassen i Oslo tennes. Det er organisasjonen Frelsesarmeen som arrangerer. Det blir sang, musikk og fakkeltog. Grana tennes klokka 17.00.

Også andre steder skal grana få lys. I Porsgrunn har de et eget tog for nisser. Klokka 16.00 tennes grana og nissene går i tog.

I Bergen startet de jula lørdag. Da var det lysfest i sentrum og grana ble tent. 30.000 var med på festen i 2014, ifølge nettstedet Visitbergen.no. Lysfesten forteller at adventstida starter.

I Drøbak skal Den magiske julegrana få blå lys i år. SOS-Barnebyer har startet et prosjekt. Hvert lys betyr at ett barn har fått en trygg oppvekst. Frogn kommune lover lysshow søndag. Det blir teater, sang og godteri til barna. Arrangementet starter klokka 16.00.

SOS-Barnebyer håper på 3.000 blå lys.

– Vi vil spre dette videre til flere byer i hele landet. Men vi føler at Drøbak er en perfekt start for aksjonen. Drøbak er julebyen, sier Ellen Schau til nettstedet amta.no.

Kristiansand skal tenne sin gran klokka 17.00. Kristiansand museum lokker folk til Bygaden. Der kan folk kjøpe hjemmelagde gaver og spise grøt.