Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå skal hun fylle Spektrum

Ane Brun håper på en nær konsert når hun tar med 11 artister på scenen.

Artist Ane Brun er klar. Lørdag skal hun synge egne og andres låter. Da spiller hun konsert i Oslo spektrum. Dette blir eneste konsert i Norge hvor synger låtene fra sist høsts album. Da ga hun ut «Leave Me Breathless».

– Jeg tenkte først: «oi, skal vi spille den intime konserten i det store rommet». Men egentlig kan store rom være fantastisk for akustiske konserter. Det blir så stor klang. Mesten som en følelse av å være som i en katedral, sier Ane Brun til nyhetsbyrået NTB.

Brun er heller ikke alene. 11 andre musikanter skal spille med henne på scenen.

I Sverige har hun allerede spilt låtene. Konserten var på scenen Dramaten. Folk fikk høre låter som «Right In Time», Make You Feel My Love», «Into My Arms», «Big Yellow Taxi» og «I Want To Know What Love Is». Folk var veldig fornøyde.

Anmelderne mente også at Bruns album var bra.

– Denne gangen har det vært spesielt mye bra. Mange nye lyttere har begynt å høre på meg. Folk hører på platen mange ganger, sier Ane Brun.

Låtene er strømmet over 1 millioner ganger, sier hun.

På albumet er låter fra artister som Foreigner, Dylan og Cave. Likevel er de populære. Hun tror det har å gjøre med at det er låter som folk kjenner igjen.

– Jeg kjenner selv på hvordan det å ta inn en helt ny plate. Det kan kreve noe av meg. Men en plate med 14 låter folk kanskje har hørt før. De er kanskje lettere å høre på og ta til seg. Selv om de er i en ny versjon, sier Brun.

Brun har også flere planer. Etter konserten lørdag blir det planlegging av ny konsert. Den skal hun spille med Peter Gabriel. Det er snakk om en enkeltkonsert i Italia. Det blir den første på mange år, sier Brun.

– Jeg skal også spille på festival i Montreal med bandet mitt. I sommer blir det bare tre konserter.

Brun har bestemt seg for å bruke tida godt. Hun skal skrive sanger til en ny plate. Det skal sommeren brukes til.

Det blir også starten på noe nytt, sier Ane Brun.

– De siste ti årene har jeg skrevet mye i et studio i Stockholm. Nå har jeg akkurat kjøpt meg et lite hus på landet. Der skal jeg jobbe hele året. Det er nye tider for meg, sier hun.

Brun tror det blir en helt ny start.