Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå starter rettssaken mot Weinstein

Harvey Weinstein er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep. Mandag starter rettssaken mot den tidligere filmprodusenten.

Harvey Weinstein vil trolig møte opp i retten mandag. Det er når rettssaken mot ham starter i New York i USA.

For over to år siden anklaget flere titall kvinner Weinstein. De fortalte om alt fra seksuell trakassering til voldtekter. Nå skal saken opp for retten.

En jury skal dømme i saken. De første medlemmene skal etter planen velges ut denne uka. Det kan ta tid å få juryen på plass. Årsaken er at mulige medlemmer kan ha gjort seg opp en mening om Weinstein på forhånd. Årsaken er mediene har skrevet enormt mye om saken.

Harvey Weinstein er 67 år gammel. Han var i mange år en av Hollywoods mektigste filmprodusenter. Men nå er han uønsket i filmbransjen. Det er etter at anklagene mot ham ble kjent.

Bare to av søksmålene mot ham er med i rettssaken i New York. Saken handler om en voldtekt av en kvinne. Det skal ha skjedd på et hotellrom i 2013. Saken handler også om at en kvinne skal ha blitt tvunget til oralsex i 2006.

Wienstein sier han ikke er skyldig. Han sier at kvinnene sa ja til sex. Han kan dømmes til livstid i fengsel. Det er dersom retten mener han er skyldig.

Men da må påtalemyndigheten bevise at Weinstein begikk flere overgrep over flere år.

Donna Rotunno er Weinateins forsvarer. Hun hevder at saken mot Weinstein er svak. Hun vil stille kvinnene som anklager ham, kritiske spørsmål.