Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nesten nakne katter som ruser seg på fest

Kule katter i avslørende pelser. Den nye «Cats»-filmen har premiere 1. juledag.

Kattene i den nye «Cats»-filmen har fått mange til å sperre opp øyene. Kattene sine pelser er nemlig ganske avslørende. Skuespiller Taylor Swift røper at hun elsker dem.

– De er nesten nakne! Mer nakne i det jeg har sett av filmklippene enn de var på scenen, sier Runar Borge med et smil. Han er Norges fremste ekspert på «Cats».

Musikalen er skrevet av Andrew Lloyd Webber. Den hadde premiere i Skandinavia på Det Norske Teatret i 1985. Da var det Runar Borge som hadde regi og koreografi på kattesirkuset. Stykket ble spilt 202 ganger. Nesten 147.000 så det.

Den gang hadde kostymene masse pels, rufs, glitter og leggvarmere.

Disse kostymene var også å se første gang «Cats» ble kinofilm. Det skjedde i 1998. Da var Lloyd Webber selv produsent. Siden har datateknologien gjort det meste mulig. Også å kle skuespillerne i nokså tynn og avslørende pels.

Det har gjort at mange har skrevet og snakket om kostymene på forhånd. Den første traileren kom i juli. Da kom det så mange kommentarer at filmskaperne gjorde om på visse ting.

– På noen måter var reaksjonene til traileren sinnssyke. Men jeg tror det var ting å lære også, sa regissør Tom Hooper til magasinet Times.

I nye «Cats» spankulerer Taylor Swift rundt som Bombalurina. Hun er både frampå og brystfager. Idris Elba er skurkekatten Macavity. James Corden er smellfete Bustopher Jones. Judi Dench og Ian McKellen spiller Old Deuteronomy og teaterkatten Gus.

Jennifer Hudson spiller Grizabella. Den blir mobbet av de andre kattene. Mens Jason Derulo har fått mye oppmerksomhet for rollen som Rum Tum Tugger. Det er den sexy, rockestjerne-aktige hannkatten. Filmfolkene forminsket nemlig en viss kroppsdel hos Derulo. Det klaget han på.

– De fjernet penisen min, sa han i et radiointervju. Det melder magasinet Rolling Stone.

Mens Taylor Swift synes at kattekostymene er «noe av det kuleste» hun har sett. Det sier hun til nettstedet Variety. I filmen ruser kattene seg på urten kattemynte. Det var faren hennes som kom med ideen, sier Swift i intervjuet.

«Cats» har premiere på norsk kino 1. juledag.