Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Netflix brøt avtale om 22. juli-filming

En hvit varebil sto parkert i Akersgata mandag morgen. Det var ikke en del av avtalen.

Netflix lager film om terroren i Norge 22. juli 2011. Mandag brøt de avtalen de hadde med norske myndigheter. Det melder kanalen NRK.

Lørdag filmet Netflix i Oslo sentrum. De gjenskapte terroren i regjerings-kvartalet. Avtalen var å filme i helga. Det var for å skåne de som jobbet i området da bomba eksploderte i 2011.

Men mandag filmet Netflix også. De parkerte en hvit varebil i Akersgata. Bomben 22. juli var i en hvit varebil.

– Det var ikke en del av avtalen at de skulle filme i Akersgata i dag tidlig. Det er ganske ugreit. De har brutt avtalen, sier Eivind Dale til NRK mandag.

Han er departements-råd. Dale sier at departementet har sendt brev for å klage til Netflix. NRK har ikke klart å få kommentar fra Netflix.

Netflix har også filmet scener som skal handle om terroren på Utøya i Buskerud. De scenene ble i stedet filmet på Håøya i Vestfold.

Planen er at filmingene skal holde på i Norge ut januar 2018. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Filmen heter foreløpig «Norway». Den er laget etter boka «En av oss» av Åsne Seierstad. Paul Greengass er regissør. Anders Danielsen Lie spiller Anders Behring Breivik.