Kultur

Ni nye filmer på kino

Du kan se både romvesener, dans, eventyr og geitepølser på kino denne helgen. Her er de nye premierene.

Det er mye å velge mellom på kino i helgen. Hele ni filmer har premiere. I en av dem er mange kjente skuespillere samlet. Det er Steven Soderberghs film «Contagion». Stjerner som Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet og Gwyneth Paltrow er med.

Filmen er om et farlig virus som sprer seg raskt. Leger forsøker å finne ut hvordan de kan stanse det. Alle menneskene på jorda er i fare. Folk dør få dager etter at de er smittet. Panikken sprer seg.

Filmskaper Steven Spielberg har laget sin aller første animasjonsfilm. Det er filmer hvor det brukes tegninger, dukker eller figurer som er laget med datamaskin. Filmen «På eventyr med TinTin: Enhjørningens hemmelighet» kommer på fredag.

Den handler om det første møtet mellom journalisten Tintin og kapteinen Haddock. De leter etter en skjult skatt. Tintin spilles av Jamie Bell. Han ble kjent gjennom filmen «Billy Elliott».

LES OGSÅ: Dolly Parton på film og album

I filmen «The Thing» er det flere norske skuespillere. Forskere på en forsknings-stasjon i Antarktis oppdager at det er et romvesen på basen deres. Plutselig kan de ikke stole på noen.

På 1980-tallet ble filmen «Footloose» veldig populær. Nå er den filmet på nytt. Den handler om en opprørsk ung mann som har flyttet til en liten, religiøs by. Der er dans og høy musikk forbudt. Årsaken var en ulykke hvor fem ungdommer døde etter en fest. Unge Ren nekter å følge reglene.

LES OGSÅ: USA vil ha «Hodejegerne»

Andre filmer i helgen, er det sørkoreanske dramaet «Poesi» og indiske «RA.One». Den tamilske filmen fra verdensrommet «7 Aum Arvi» kommer også denne uka.

I noen byer kan du se Øyvind Sandbergs dokumentar «Folk ved fjorden». Det kommer også en drama-thriller som heter «Den hengte mannen».

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå