Kultur

– Nok er nok

Norske kvinner forteller om seksuell trakassering på nettsamfunnet Twitter. Det er et samfunnsproblem, sier likestillingsombudet.

Norske kvinner delte onsdag sine historier om seksuell trakassering. De skrev om det de hadde opplevd på nettsamfunnet Twitter. Å trakassere er å plage noen. Seksuell trakassering kan være ekle kommentarer, beføling eller andre ting.

– Jeg har opplevd å som 16-årig stuepike bli spurt om jeg ikke hadde lyst til å komme innom etter vakta for litt ekstraarbeid, skriver Jorid Martinsen.

– Jeg har opplevd å bli bedt om å utføre oralsex på vilt fremmede menn på gaten. Og ledd av når jeg ba dem om å skjerpe seg, skriver Anette Basso.

Klokka 22.00 onsdag kveld var det delt nesten 5.000 meldinger om emnet, ifølge avisa Aftenposten.

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik deltok også.

– Dette er jo for meg veldig kjente historier. Jeg er dessverre ikke overrasket over det de forteller, sier hun til avisa.

– Jeg ser på dette som et uttrykk for at nok er nok. Vi finner oss ikke i dette lenger! Vi kan ikke ha det slik, fortsetter hun.

Hun sier at kvinner ofte får høre at de må tåle trakasseringen fordi det er så vanlig.

Du kan lese kvinnenes historier under emneknaggen #jegharopplevd på Twitter. Det er det feministiske bladet Fett som har startet diskusjonen.

Siste utgave

På forsiden nå