Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nominert til Golden Globe

Den norske filmen «Kon-Tiki» er nominert til prisen Golden Globe som beste utenlandske film.

Den norske storfilmen «Kon-Tiki» er Norges kandidat for å vinne den amerikanske filmprisen Oscar. Mange ser på film- og TV-prisene Golden Globe som den flotteste prisen etter Oscar. Flere av de samme filmene blir ofte nominert til Oscar og Golden Globes.

I dag ble det avslørt hvem som er nominert til Golden Globe-prisene. I kategorien Beste utenlandske film er «Kon-Tiki» nominert. Den skal kjempe mot blant andre den danske «En kongelig affære» og franske «De urørlige».

– Dette er fantastiske nyheter. Det er noe av det største som kan skje deg som filmskaper, sier Joachim Rønning til dagladet.no. Rønning har regissert filmen sammen med Espen Sandberg.

LES MER HER: Kon-Tiki er Norges Oscar-film

Ellers fikk filmen «Django Unchained» flere nominasjoner. Regissøren Quentin Tarantino ble nominert. Det ble også skuespillerne Leonardo DiCaprio og Christoph Waltz.

Filmene «Argo» og «Lincoln» var også blant nominasjonene for beste dramafilm. «Lincoln» er regissert av Steven Spielberg. «Argo» er regissert av Ben Affleck. De to fikk også nominasjoner.

Musikalen «Les Miserables» regnes som favoritten til å vinne kategorien for beste komedie eller musikal. Den fikk også nominasjoner til skuespillerne Anne Hathaway og Hugh Jackman.

Innen TV var det få overraskelser. Blant annet ble det nominasjoner på komi-seriene «Big Bang Theory», «Girls» og «Modern Family». Nominert ble også dramaene «Mad Men», «Homeland», «Breaking Bad» og «Boardwalk Empire».

Golden Globe-prisene deles ut 13. januar i Los Angeles i USA.