Kultur

Noomi vil ha mer av nordmann

Skuespiller Noomi Rapace har hovedrollen i storfilmen «Prometheus». Likevel drømmer hun om å jobbe mer med norske Pål Sletaune.

– Jeg elsket å jobbe med Pål. Jeg ville elske å jobbe med ham igjen, sier Noomi Rapace til nyhetsbyrået NTB. Den svenske skuespilleren er med i filmen «Prometheus». Den vises på kino fra 1. juni.

Rapace spilte i filmen «Babycall» i fjor. Filmen er regissert av Pål Sletaune. Nå har hun hovedrollen i en av årets mest etterlengtede blockbustere. Filmer kalles ofte blockbustere fordi de er dyre å lage. Og selskapet bruker mye penger på å reklamere for filmen. Men Rapace har ikke tenkt å bli «helt Hollywood» selv om hun spiller i en dyr film.

– Drømmen min er å kunne gjøre begge deler. Både store og mindre filmer. Jeg bryr meg ikke om hvor mye penger de bruker på filmen, sier hun. Rapace forteller at hun har nordmenn, svensker og danske Nicolas Winding Refn på lista over hvem hun ønsker å jobbe med.

– Alt handler om manuset, regissøren og de andre skuespillerne. Arbeidet er det samme for meg, uansett, sier hun.

Ridely Scott har regissert «Prometheus». Han er kjent for å lage filmer som har sterke kvinner. Blant annet laget han filmen «Thelma & Louise» (1991) og brukte Sigourney Weaver i «Alien». Rapace er også kjent med å spille sterke kvinner. Hun spilte Lisbeth Salander i filmene i Millennuim-serien. Men Rapace nekter for at rollen som Salander betydde noe da hun gjorde seg klar for «Prometheus»

– Jeg var ferdig med Lisbeth den dagen vi avsluttet innspillingen. Jeg er ikke sentimental. Jeg liker å bevege meg videre. Da vi var ferdige med den tredje «Millennium»-filmen, forlot jeg henne for godt. Jeg ga henne halvannet år av livet mitt, men så var det slutt. Kjærlighets-historien mellom oss var over, sier hun.

Rapaces figur i «Prometheus» er uheldig med kjærligheten. I en scene tar hun keisersnitt på seg selv. Det hun har i magen er noe skrekkelig og utenomjordisk. Scenen fikk mange til å se bort da filmen ble vist på førpremieren.

– Den gikk sterkt innpå meg. Det hendte at jeg våknet og tok meg til magen og følte noe bevege seg der inne, sier Rapace.
– «Gode Gud», tenkte jeg. Jeg var redd det hadde skjedd på ordentlig. Det var så jeg begynte å frykte for meg selv, sier hun.

Også andre kjente skuespillere er med i filmen. Blant dem er Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pierce og Patrick Wilson. Rapace utelukker heller ikke at det kan bli et nytt samarbeide med dem.

– Jeg tror jeg har det i kontrakten min. Hvis de vil lage en film til, må jeg gjøre det. Og jeg ville elske å bli med, elske å gjøre det for Ridley, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå