Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norge tar farvel med Jahn Teigen

Onsdag bisettes Jahn Teigen i Tønsberg. Det er ventet at domkirken blir full. Men ikke alle tør komme.

Onsdag tar Tønsberg og Norge farvel med Jahn Teigen. Da vil bårebilen kjøre en æresrunde gjennom byen i Vestfold og Telemark. Det blir til tonene fra Teigens låt «Adieu».

Tønsberg domkirke har plass til omtrent 550 personer. Det er ventet at den blir full. Derfor vises seremoien på en storskjerm på utsiden. Der kan folk følge med. Det skriver avisa Tønsbergs Blad.

Men ikke alle tør å dra i bisettelsen. Artisten Benedicte Adrian skulle egentlig dit. Men hun sier til kanalen TV 2 at hun ikke kommer likevel. Årsaken er at sjåføren som skulle kjøre henne til Tønsberg, ikke vil likevel. Det er som følge av faren for smitte.

– Og etter en telefonsamtale med han innså jeg at jeg burde gjøre det samme. Det føles mest riktig akkurat nå, sier hun til TV 2.

Tønsberg Blad sender bisettelsen direkte fra klokka 11. Den starter klokka 12.30. Da er det kanalen NRKs sending som vises også der. Det er åpne plasser til publikum. De slipper inn fra omtrent klokka 12.

Tidligere biskop Per Arne Dahl leder seremonien. Familien ønsket at bisettelsen er åpen for alle. Men flere av plassene er satt av til spesielt inviterte.

– Det dreier seg om familie, venner, kollegaer og andre som sto Jahn nært, sier manager Trond Lie. Han er familiens talsmann.

Kulturminister Abid Raja representerer regjeringen under bisettelsen. Det bekrefter Kulturdepartementet til nyhetsbyrået NTB.

Jahn Teigen døde på Ystad sykehus i Sverige. Det skjedde 24. februar. Han ble 70 år gammel.