Kultur

Norges låt blir mer populær

Norge fikk problemer under viktig prøve før semifinalen i Eurovision Song Contest.

I dag (torsdag) er det andre semifinale i musikk-konkurransen Eurovision. Der kjemper den norske gruppa JOWST om å komme til finalen, som er på lørdag.

Før semifinalen sang gruppa i en viktig prøve. Der fikk de problemer. En maske som gruppa bruker ville ikke lyse. Likevel gikk prøvene bra, mener Jan Fredrik Karlsen. Han er musikkansvarlig i Melodi Grand Prix i Norge.

– Låten fungerte bra. Helt rått! Jeg glemte nesten at maska ikke funka, sier Karlsen til kanalen NRK.

Maska som lyser har blitt et kjennetegn for låtskriver Joakim With Steen i JOWST. Derfor var det krise da den ikke virket i det hele tatt under prøven onsdag.

– Den var ikke riktig koblet. Det er mange kabler, og en kabel var ikke koblet til, sa Steen til nyhetsbyrået NTB.

Til tross for trøbbel med maska, har låta «Grab the Moment» blitt mer populær. Det er likevel liten sannsynlighet for at JOWST vinner musikk-konkurransen på lørdag.

10 av 18 land går videre til finalen etter semifinalen torsdag. Bulgaria er klare favoritter til å komme til finalen. 17 år gamle Kristian Kostov fremfører sangen «Beautiful Mess».

Italia har vært en stor favoritt lenge. Francesco Gabbani framfører «Occidentali's Karma», sammen med en danser i gorillakostyme.

Nå er også Portugal blitt en stor favoritt. Det er Salvador Sobral som synger «Amar Pelos Dois». Men på grunn av en sykdom i hjerte har han ikke vært med på mange av prøvene.

Eurovision blir arrangert i Kiev i Ukraina. Semifinalen sendes klokka 21.00 torsdag kveld.

Siste utgave

På forsiden nå