Kultur

Norsk film til Cannes

Filmen «Louder than Bombs» er tatt ut til å delta i konkurransen om filmprisen Gullpalmen. Den er regissert av norske Joachim Trier.

Den norske regissøren Joachim Trier kan få filmprisen Gullpalmen i Cannes i Frankrike. Triers film «Louder than Bombs» er tatt ut til å delta i hovedkonkurransen under filmfestivalen.

Filmen er den eneste nordiske filmen som er invitert til å delta i hovedkonkurransen. Sist en norsk regissør deltok der, var i 1979. De ble Anja Breien ble tatt ut med sin film «Arven».

– «Louder than Bombs» startet i Oslo som en papirbunke. Bunken var full av ideer som Eskil Vogt og jeg satt og grublet over. Likevel har vi alltid ønsket å lage en internasjonal film. Cannes er det perfekte sted for denne filmen å møte verden, sier Trier. Han har jobbet med prosjektet siden 2009.

I hovedkonkurransen deltar 20 filmer. Den 68. filmfestivalen i Cannes er fra 13. mai til 24. mai. Filmene som skal vises i de viktigste programmene, ble presentert i Paris torsdag.

«Louder than Bombs» får norsk premiere i oktober i år.

Franskmennene har også tidligere vist at de liker Triers filmer. I 2013 var hans film «Oslo, 31. august» nominert til den franske César-prisen.

– Det er en stor anerkjennelse at Joachim Trier representerer Norge i Cannes. Det viser at norsk film har blitt kjent i utlandet. Vi sender våre hjerteligste gratulasjoner til Joachim Trier. Dette er vel fortjent! sier direktør Sindre Guldvog i Norsk filminstitutt.

I «Louder than Bombs» møter publikum en familie. Den består av en far og to sønner. Vi møter dem tre år etter at moren døde. Hun var krigsfotografen Isabelle Reed. Det virket som om hun døde i en bilulykke. Men faren må fortelle sin yngste sønn hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn komme hjem for å hjelpe. Men i stedet vender han seg mot ham.

«Louder than Bombs» er Triers tredje langfilm. Hans to tidligere filmer «Reprise» og «Oslo 31. august» (2011) har begge deltatt på flere festivaler. De har også vunnet flere priser.

LES MER HER: Disse filmene kan du se

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå