Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norsk kvinne siktet for kunst-svindel

En norsk kvinne skal ha forfalsket signaturen til mange kjente malere. Nå er hun siktet for kunst-svindel.

Kvinnen bor i Portugal. Der skal politiet ha funnet malerier av kjente malere. Men de er falske, skriver avisa VG.

Hjemme hos kvinnen skal politiet ha funnet 130 forfalskede kunstverk. Maleriene så ut til å være signert av berømte malere som Monet, Kadinsky, Miro, Chagall og Matisse, i tillegg til Picasso og Leonardo da Vinci. Kvinnen er siktet for å ha forfalsket de 130 maleriene. Hun skal ha skrevet navnet til kunstnerne på bildene.

Kvinnens ektemann sier at bildene er fra hans private samling. De skulle ikke selges. Han sier til avisa at det hele er en fryktelig feil og en tragisk hendelse. Han mener at kona ikke har gjort noe galt.

Politiet tror at bildene skulle selges som ekte. Da ville de blitt solgt for mange millioner kroner.

Den norske kvinnen er foreløpig den eneste som er siktet. Men portugisisk politi tror at hun har samarbeidet med flere andre. Ifølge politiet er dette den største saken med kunst-svindel som er avslørt i Europa noensinne. I Portugal har det aldri tidligere vært en slik sak.

Utenriks-departementet (UD) i Norge ble informert om saken for en uke siden. Det skriver avisa VG Nett.
– Vi er informert om at en norsk kvinne i 30-årene er pågrepet. Hun er mistenkt for forfalskning av dokumenter i Portugal, sier Kjetil Elsebutangen. Han er er presse-talsmann i UD.

Kvinnen bor i en by i nærheten av Lisboa. Portugisiske medier skriver at hun har flere barn. Kvinnene er løslatt, men får ikke forlate Portugal før rettssaken starter.
UD har sagt at hun kan få hjelp fra det norske konsulatet i landet, men det har kvinnen ikke ønsket.