Kultur

Norsk ninja-film til Cannes

Det er snart filmfestival i Cannes i Frankrike. Der kan en norsk ninja-film bli lagt merke til.

En av dem som reiser til Cannes med ny film i kofferten er Eric Vogel. Han er filmprodusent. Han skal presentere den norske filmen «Kommandør Treholt & Ninjatroppen».
– Den er en del av en tradisjon. Det lages film på ulike måter rundt om i hele verden. Filmene er laget med et lokalt blikk. Det har vi gjort med denne ninja-filmen fra Norge. Den får den internasjonale tittelen «Norwegian Ninja» (Norsk Ninja), sier Vogel.

De har blandet en filmtype fra 1980-tallet med konflikter fra den kalde krigen, sier Vogel.
– Der er norske fjorder og fjell stedene det skjer. Det er bisarre kulturkrasj som jeg tror er interessant i utlandet, sier han.

Filmen «Kommandør Treholt & Ninjatroppen» er den sanne historien om spionen Arne Treholt. Den forteller hvordan Treholt og hans tropp med ninjaer, berget Norge under den kalde krigen.

I 1983 oppdager «Ninjatroppen» at «Skyggeregjeringen» skal ta over makta dersom det blir krise og krig. De planlegger et statskupp i fredstid. Treholt og ninjaene ser kun én løsning. Det er å gi dem alle en god runde juling.

Filmen er basert på boka «Ninjateknikk II: Usynlighet i Strid 1978». Den er skrevet av Arne Treholt. Filmen har premiere i Norge 13. august.

Siste utgave

På forsiden nå