Kultur
Bilde 1 av 2

Norsk sjarmør i amerikansk TV-serie

Norske Thorbjørn Harr har en rolle i den nye TV-serien «Younger» på TV 2. Den er laget av han som laget «Sex og singelliv».

Thorbjørn Harr er blitt kjent også utenfor Norge. Først spilte han i den kanadiske TV-serien «Vikings». Nå ser du ham i en serie fra USA. Den heter «Younger». Mandag starter den på kanalen TV 2 Livsstil.

Serien handler om en 40 år gammel kvinne som later som hun er yngre. Slik får hun praksisjobb i et stort forlag.

– Det var noe med denne serien jeg likte, sier Thorbjørn Harr til NTB.

– Serien er ganske morsom. Det er mye tull og tøys. Men den har også alvor og er dyp, mener han.

«Younger» er i gang med sin andre sesong i USA. En tredje sesong er planlagt. Det er Darren Star som har laget serien. Han er også kjent for «Sex og singelliv», «Melrose Place» og «Beverly Hills 90210»

– Du tror kanskje det er mange vanskelige stjerner på et stort TV-sett i USA. Men jeg opplevde det helt motsatt. Stemningen var veldig lett og avslappet, sier Harr.

Han spiller mest mot skuespilleren Hilary Duff. I serien blir han kjæreste med hennes rollefigur. Hun spiller venninnen til hovedpersonen Liza. Sutton Foster har hovedrollen som 40-åringen.

Harr har merket at motspilleren Duff er kjent.

– Å ja! Hilary Duff startet som barnestjerne. Hun er veldig kjent i hjemlandet. Hun ble alltid fulgt av paparazzi-fotografer, sier Harr.

Serien spilles inn i New York. Fotografene fulgte med da det ble spilt inn scener på gata.

– De tok også et bilde av meg og Hilary da vi kysset på en trapp. Dette laget de store saker av. Men det var selvfølgelig bare en scene til serien, sier Harr og ler.

Han fikk også en god tone med seriens skaper Darren Star.

– Han må ha sett noe i meg som passet til rollen, siden jeg fikk den, sier Harr.

Rollen i «Younger» er en gjesterolle. Du ser Harr fra fjerde episode. Etter sesong 1 er han ikke med lenger.

– Det passer meg egentlig fint. Det er ikke lett å jobbe i utlandet og ha familie hjemme. Jeg gleder meg også til å komme tilbake til National-theatret til høsten, sier Harr.

42-åringen har hatt en annen kort rolle i en kjent serie. «Vikings» er en TV-serie med action og drama. Den handler om vikinger og lages av kanalen History Channel.

Harr spilte Jarl Borg. Han visste hele tiden at dette også var en gjesterolle.

– Likevel er det en tung dag når produsenten trekker deg til side for å ta en «alvorsprat». Da forstår du at det går mot slutten, forteller han.

Harr sier at TV og film fra Skandinavia er kjent i USA. Det vil si blant dem som lager film og TV.

– De har enorm respekt for folk som Joachim Trier og Morten Tyldum. Det er tydelig at Norge og Skandinavia er populært der akkurat nå, sier han.

Også Harr blir kjent igjen på gata i utlandet etter rollen i «Vikings».

– Det er litt rart, sier han og ler.

Han spiller også i filmer her hjemme. Nylig så du ham i «Birkebeinerne». Til høsten ser du ham i filmen «Askeladden - I Dovregubbens hall».

– Ja, det skjer mye. Jeg har et variert liv som skuespiller, sier Harr til NTB.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå