Kultur

NRK beklager tirade mot Israel på radio

En programleder på kanalen NRK har gjort mange sinte. Han sa på sendingen at han nesten håpet at vaksinen mot korona ikke virket i Israel. NRK beklager det som har skjedd.

NRK beklager det som ble sagt på radio om Israel. De fjerner nå en del av et programmet. Det skjer etter at Shaun Henrik Matheson snakket om Israel, Palestina og vaksine mot korona.

– Kan det virkelig komme gode nyheter fra dette landet? Nja. På en måte. Hvis vi bare skal tenke på oss. Og hvis vi glemmer alt av overgrep og drap folk fra Israel gjør mot folk fra Palestina. Det sa Matheson, ifølge Medier24. Det skjedde i radio-programmet han har på NRK tirsdag.

Han snakket om nyheten om hvor godt vaksinen virker i Israel. Så langt er det lite smitte blant de vaksinerte i landet.

«Det er nesten så jeg skulle ønske at vaksinen ikke virka... Det går ikke an å si. Beklager. Jeg skjønner det. Pokker også.», sa Matheson.

Charlo Halvorsen er underholdnings-redaktør i NRK. Han beklager det som ble sagt på radio. Han sier at saken ikke får noen videre følger for Matheson i NRK. Men denne delen av sendingen blir fjernet.

– Det er over streken. Dette må vi bare beklage. Jeg skjønner godt at folk er sinte. Vi synes det var over streken. Det var et sleivspark i et direktesendt program. Vi skjønner at folk blir provosert. Det er uheldig, så vi tar det bort, sier Halvorsen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå