Kultur

NRK kan ha tapt 5 millioner på MGP

NRK tjente ikke nok. Det koster å arrangere Melodi Grand Prix (MGP).

NRK tapte opptil 5 millioner kroner på finalen i Eurovision Song Contest. Utgiftene hadde de kontroll på. Det var inntektene som sviktet. Det viser tall fra NRK, skriver avisa Aftenposten.

Konkurransen kalles også Melodi Grand Prix (MGP).

– Vi har arrangert Eurovision Song Contest med et tap på inntil 5 millioner kroner. Foreløpig tror vi tapet blir på 3 millioner eller 4 millioner kroner. Kostnadene er på mellom 199 millioner og 202 millioner kroner, sier Hans-Tore Bjerkaas. Han er kringkastings-sjef i NRK.

LES OGSÅ: UNG FAVORITT

Finalen var 29. mai i Telenor Arena på Fornebu. Mange avbestillte billettene sine rett før finalen. Årsaken var askeskyene fra Island. Det var usikkert hvor mange fly som kunne ta av og lande i Europa.

Det er fremdeles uklart hvem som skal betale politiets regning. De hadde ansvaret for vaktholdet på arenaen. Asker og Bærum politidistrikt har sendt en regning på 10,3 millioner kroner til NRK.

Regningen har NRK sendt videre til Kulturdepartementet. Årsaken er at kanalen mener at Eurovision er et nasjonalt arrangement. Politiets vakthold må derfor regnes som en del av samfunnssikkerheten.

Minuset i regnskapet blir enda større dersom NRK må betale denne regningen. Det mener kringkastings-sjef Bjerkaas er «et problem».

Siste utgave

På forsiden nå