Kultur

Ny film om Greta Garbo

Carice van Houten spiller hovedrollen i en ny film om Greta Garbo. Filmen vil endre bildet vi har av den kjente og mystiske filmstjernen.

Skuespilleren Carice van Houten er nok mest kjent fra TV-serien «Game of Thrones». Nå skal hun spille Greta Garbo i en ny film om henne. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Helena Danielson er produsent for filmen. Hun vil at filmen skal endre vårt inntrykk av den svenske filmstjernen. Danielsson er selv fra Sverige. Hun mener at det er laget et feil bildet av Greta Garbo.

– Det er så misforstått. Hun var en glad og viljesterk kvinne som kunne nyte livet og visste godt hva hun mente, sier Danielsson.

Hun og de andre som jobber med filmen prøver å finne ut hva som skjedde da Garborg dro fra Hollywood i Los Angeles i USA.

– Det skjedde en del ting da hun forlot Hollywood, sier Danielsson.

En av de mest kjente filmene med Greta Garbo er «Dronning Christina». Der spiller hun den svenske dronning Christina som gir fra seg tronen. Hun er også kjent for filmene «Anna Karenina» og «Kameliadamen».

Den mest kjente replikken til Greta Garbo er «I want to be alone» (Jeg vil være alene) på film. Hun ble sett på som en person som ville være for seg selv.

Garbo ble født i Stockholm i Sverige i 1905. Hun døde i 1990 i New York. Hun er kjent for utseende og at hun var så hemmelighetsfull, ifølge nettstedet Wikipedia. Spesielt etter at hun sluttet som skuespiller. Da var hun 36 år gammel. Det gjorde at det ble mange rykter om henne.

LES OGSÅ: Lager film om Roald Amundsen

Carice van Houten møtte Helena Danielsson på Malta i høst. De skjønte fort at de ønsket det samme med filmen om Garbo.

– Hun har følt seg litt lik Garbo og har tenkt på at hun ville være med i en film om henne. Det er kjempefint at en skuespiller som spiller store filmer fra Hollywood, har en idé om en film som hun gjerne vil gjøre, sier Danielsson til NTB.

Carice van Houten spiller presten Melisandre i «Game of Thrones». Hun er også med en film om nettstedet WikiLeaks. Den heter «The Fifth Estate».

Filmen om Greta Garbo er på engelsk. Den svenske forfatteren Soni Jörgensen skriver for tiden manus til filmen. Det er ikke bestemt hvem som skal være regissør for filmen. Danielsson tror det blir bestemt til høsten.

LES OGSÅ: Tviler på Gatsby

Danielsson var på filmfestivalen i byen Cannes i Frankrike. Der snakket hun med flere mennesker i filmbransjen som var interessert i den nye filmen om Greta Garbo.

– Målet mitt er at det er mennesker fra Europa som betaler for å lage filmen. Da blir det en helt annen historie enn hvis pengene kommer fra USA. Men regissøren skal bestemme hvorda filmen skal bli, mener Helena Danielsson.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå