Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ny pris for artister med suksess i utlandet

Spellemann og organisasjonen Music Norway vil dele ut en ny musikkpris. Den går til artister som har gjort det bra i utlandet.

Norske artister kan nå kjempe om enda en musikkpris. Spellemann og organisasjonen Music Norway vil dele ut en ny pris kalt Eksportprisen. Den skal gå til artister som har hatt suksess i utlandet.

Vinneren skal få både et trofé fra Spellemann og et stipend fra Kulturdepartementet. Det er kalt «Det var her det begynte». og er på 100.000 kroner.

Prisen deles ut for første gang 3. juni i år. Den skal gå til en norsk artist som har gjort det bra i utlandet 2015. Da kan navn som Aurora, Kygo og Nico & Vinz være aktuelle kandidater, melder kanalen NRK.

Håpet er at Eksportprisen skal få enda flere norske artister til å satse internasjonalt. De vil se på både tall og statistikk, men også på om artisten viser fram Norge i utlandet, står det i pressemeldingen.

– Vi har allerede både artister og låtskrivere som er solide merkevarer. Med dette stipendet håper jeg å bidra til at norsk musikk kan bli en sterk eksportvare også i neste generasjon. Det sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Marte Thorsby er Spellemanns styreleder. Hun sier målet er å løfte frem historiene om suksess. De kan gi ideer til andre som ønsker å satse i utlandet.

– Samtidig er dette en takk til de mange som hver dag jobber med å vise fram og løfte norsk musikk i utlandet.

LES MER HER: Fra 80 prosent engelsk til 100 prosent norsk

LES MER HER: Kan vinne over a-ha